Gürpınar Cem Evi'nden SİVAS 93 BELGESELİ

Gürpınar Cem Evi'nden SİVAS 93 BELGESELİ
Karacaahmet Sultan Derneği Gürpınar Cem Evi ’ndenSİVAS 93 BELGESELİ. Genco Erkal yönetimindeki belgesel niteliğindeki tiyatro 23 Mart 2013 Cumartesi günü saat 20.00’da Büyükçekmece AKM’de sahne alıyor.
Cehaleti anlatmalıyız!
Ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Madımak Oteli'nde yaşananları ve mahkeme sürecini anlattığı SİVAS 93 belgeselini, güncellenmiş haliyle yeniden sahneledi. 
Yüreğimizi yakan bu ateş hiç sönmeyecek diyen, Karacaahmet Sultan Derneği Gürpınar Cem Evi Başkanı Feyzullah Arslan gösteri incesi HABERDAR’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu; ‘2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin radikal İslamcılar tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ve dumandan boğularak hayatlarını kaybetmişti. Türkiye’de eşine sık sık rastladığımız bu cehaleti unutmamamız için belgeseller, filmler yapılmalı. Bir daha benzer katliamlar yaşanmaması için bu rezaleti çocuklarımıza, bizden sonra dünyaya gelenlere iyi anlatmalıyız. İşte bu anlamdaSİVAS 93 BELGESELİbelgeselini çok önemseyerek Büyükçekmece’de sahnelenmesini istedik. Bu sahnenin gerçekleşmesi için emeği geçenlere teşekkür ederken herkesi gösteriyi izlemeye davet ediyorum’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.