İdil Biret’ten muhteşem piyano resitali

İdil Biret’ten muhteşem piyano resitali
İstanbul’un Kültür ve Sanat merkezi Küçükçekmece, dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret’i ağırladı. Bu kapsamda Küçükçekmeceli sanatseverlerle buluşan İdil Biret muhteşem bir konser verdi.
Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konseri Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları Hüseyin İpek ve Mustafa Kuzugüden başta olmak üzere pek çok sayıda vatandaş izledi. 
Konser boyunca Liszt’in ‘Venedik ve Napoli Gondoliera; Canzone; Tarantella’ ve Chopin’in ‘Noktüm Op.55/2 – 12 Etüd Op.25’eserlerini icra eden sanatçı katılımcılara unutamayacakları bir sanat akşamı yaşattı. Bir saat boyunca nefeslerini tutarak piyanonun deha çocuğunu izleyen sanatseverler ünlü ismi alkışa boğdu.

‘Keşke herkes Küçükçekmece’den esinlense’
“Küçükçekmece Belediyesi’ni yaptığı kültür sanat çalışmaları dolayısıyla çok beğeniyorum. Bu çalışmalar herkese her bakımdan örnek olmalı. Çok önemli çalışmalar yapılıyor. Çok güzel bir şey.  Keşke her yer buradan biraz esinlense.” diyerek Küçükçekmece Belediyesi’ne ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür eden İdil Biret, bu çalışmaların imkanların attırılarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

‘Ruhlarımızı dinlenirdi’
Konser sonunda İdil Biret’e günün önem ve anlamına dair çiçek vererek teşekkür eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, “Muhteşem bir geceydi. Sadece bedenlerimiz değil, ruhlarımız da dinlendi.”dedi.
Klasik müzik ziyafetinin sonunda ise, dünyaca ünlü sanatçı İdil Biret, fuaye alanında albümlerini imzaladı. Burada hayranları ile tek tek ilgilenen Biret, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.