İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor

İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor
33. İstanbul Kitap Fuarı bugün başlıyor. Fuarda Türkiye Sinemasının 100. yılı da selamlanıyor.
 İstanbul Kitap Fuarı bugün 33. kez kapılarını açıyor. 16 Kasım’a kadar devam edecek fuara bu yıl 850 yayınevi katılacak. Özel başlıklarla sürecek toplam 270 etkinlik okurlarla buluşacak.

SİNEMAMIZIN YÜZYILI VE ATİLLA DORSAY


33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Türk Sinemasının yüzüncü yılını “Sinemamızın 100 Yılı” temasıyla selamlıyor. Onur yazarının Atilla Dorsay olduğu fuar, okurları sinemanın uzun yolculuğuna söyleşiler, paneller, müzik dinletileri ve sergilerle tanıklık etmeye davet ediyor. Sinema teması kapsamında 50 etkinlik düzenlenecek.

ONUR KONUĞU MACARİSTAN

İstanbul Kitap Fuarı bu yıl Macaristan’ı konuk ediyor. Nâzım Hikmet’in şiirine referansla mottosunu “Bir Bahçeden Bir Bahçeye” olarak belirleyen Onur Konuğu Macaristan, 8-11 Kasım arasında Uluslararası Salon’da olacak. Aralarında Modern Macar edebiyatının yazarları Péter Esterházy, László Darvas, Dóra Csányi, Katalin Szegedi, Péter Zilahy, Tóth Krisztina, Spiró György, Mihály Hoppál, Timur Davletov, Fodor Pál, Dávid Géza ve Zsofia Mautner bulunuyor.

GABRİEL GARCİA MARQUEZ TÜYAP’TA

Kolombiya Büyükelçiliğinin düzenlediği anma etkinlikleri kapsamında Marquez okurlarını TÜYAP’ta selamlayacak. 15 Kasım’da yapılacak etkinlikte , Gabriel Garcia Marquez’in Hayatı, Eserleri , yazar tarafından kurulan Ibero-American New Journalism Vakfı’nın da katlımıyla düzenlenecek. Petros Markaris, Polonyalı Yazar Janusz Glowacki, Sinema Tarihçisi Philip Kemp ve Yazar Maureen Freely de fuara yurtdışından katılacak olan ın konukları arasında.

ULUSLARARASI İSTANBUL SANAT FUARI AÇILIYOR

Kitap fuarına paralel olarak 24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı da bugün “İçimizdeki Öteki” temasıyla kapılarını açıyor. Fuar, yaklaşık 1000 sanatçının işlerinin sergileneceği galeriler, bağımsız grup, inisiyatifler ve özel sergi ile birlikte 300’ü aşkın genç sanatçıya ev sahipliği yapıyor. İstanbul Sanat Fuarı’nın onur ödülleri bu yıl Nevhiz Tanyeli’ye verilirken; Eleştirmen Onur Ödülü Prof. Dr. Sayın Zeynep Sayın’a, Sanatsever Kurum Onur Ödülü Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesine ve Koleksiyoner Onur Ödülü ise Ceyda ve Ünal Göğüş’e verildi. Ödüller 10 Kasım 2014 Pazartesi günü düzenlenecek geleneksel TÜYAP Onur Yemeği’nde sahipleriyle buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.