Kandemir Silivri’nin Yüz Yılını kitaplaştırdı!

Kandemir Silivri’nin Yüz Yılını kitaplaştırdı!
Silivri aşığı Yılmaz Kandemir, “Silivri’nin dünü, bugünü” isimli fotoğraf sergisinde kullandığı eski fotoğrafları kitaplaştırarak, ilçe halkına ücretsiz olarak hediye etti.
Uğur Mumcu Meydanında eski fotoğraflardan oluşan kitapla ilgili imza günü düzenleyen Kandemir’in kitabına vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Silivri’nin eski resimlerinden oluşan 4 sergi açan ve ilçe halkını geçmişe götüren Kandemir, 1913 Yılından, 2013 yılına kadar olan Silivri’nin aynı açıdan çekilmiş fotoğraflarını 110 sayfalık kitapta topladı.

Kandemir; Silivri halkına teşekkür ediyorum

1985 Yılında Silivri’ye ait 4 tane resim bulan ve daha sonra İlçeye ait eski fotoğrafları hobi olarak topladığının söyleyen Kandemir; “  Hobi olarak topladığım Silivri’nin eski fotoğrafları çoğalmaya başlayınca ilk sergimi 1987 yılında açtım. 1993 yılında 2. Sergimi açtım ve o yıl kendi imkanlarımla 4 bin tane kitap bastırarak Silivri halkına hediye ettim. 2008 yılında 3. Sergimi açtım. 2008 yılında açtığım sergide 550 fotoğraf vardı. Silivri halkının getirdiği fotoğraflar ile 1100’e çıktı. Yine en son sergimi 2013 yılında açtım. Bu sergimde fotoğraf sayısı 1300’den’ 1900’e çıktı. Silivri halkının teveccühü ile Silivrimizin dününü gençlerimize gösterdik. Bana verdiği destekten dolayı tüm Silivri halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Yüz yıllık fotoğraf kitabının sponsoru Tahir Sert

Silivri sevdalısı Yılmaz Kandemir’in 1913 yılından 2013 yılına kadar olan aynı açıdan çekilmiş 100 yıllık fotoğraflardan oluşan fotoğraf kitabından 7 bin tane fotoğraf bulunuyor. Kitabın 110 sayfadan oluştuğunu söyleyen Kandemir; “ Kitapta 7 bin tane fotoğraf var. 110 sayfadan oluşan “ Silivri’nin dünü bugünü eski fotoğraf” kitabının sponsoru AK Parti Silivri Belediye Başkan adayı sayın mimar Tahir Sert. Dahne önce kendi imkanlarımla 4 bin tane kitap bastırarak Silivri halkına kendim hediye etmiştim. Şu an basılan kitabım da Tahir Sert’in Silivrililere hediyesidir. Silivri’nin yüz yıllık tarihi fotoğraflarından oluşan kitaba sponsor olan sayın Tahir Sert’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/ Fatma Sarıbıyık

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.