Karikatürü müzesinde öğrendiler

Karikatürü müzesinde öğrendiler
Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri Türkiye’nin sayılı müzelerinden biri olan, Karikatür ve Mizah Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, Karikatürist Raşit Yakalı’dan mizahın inceliklerini öğrendi.
Dünya gözüyle Nasrettin Hoca
 
  
Yaptığı faaliyetlerle öğrenciler yeni ufuklar açmayı hedefleyen Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri düzenlediği gezilerle de eğitimini daha eğlenceli ve kalıcı hale getiriyor. Cennet, Fatih ve Halkalı Bilgi Evleri öğrencileri, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Merkezi’ni ziyaret etti. Müzeyi gezen öğrenciler, karikatür çizimi hakkında bilgi veren Raşit Yakalı’yı ilgiyle dinledi. 
 
KARİKATÜRÜN İNCELİKLERİ 
 
Bilgi Evi öğrencileri, karikatüristler ve müze çalışanları tarafından karşılandı. İlk olarak dünya sanatçılarının uluslararası bir yarışma için hazırladığı “Dünya Çizerlerinden Nasreddin Hoca” adlı karikatür sergisini dolaşan öğrenciler, bu sayede dünya ülkelerinin Nasreddin Hoca’ya bakışını öğrendi. 13 yılını karikatüre adayan, sırf bu yüzden öğretmenlik mesleğini bırakan karikatürist Raşit Yakalı da çocuklara karikatür çizmenin inceliklerini anlattı.  Verdiği bilgiler ışığında öğrencilerden kendi çizimlerini yapmalarını isteyen usta karikatürist, ders sonunda sergi kitapçığını hediye etti. Yakalı, çizim yapan bazı öğrencilerin bu alanda yetenekli olduğunu ifade etti.
Müze çok beğendiklerini söyleyen ilköğretim öğrenciler;  “Özellikle Nasrettin Hoca sergisi çok hoşumuza gitti. Bugün karikatür çizimi hakkında da birçok şey öğrendik. Bizde ilerde iyi birer karikatürist olmak istiyoruz”  dedi. 
 
OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE MİZAH
 
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Merkezi bir yıldır sürdürdüğü atölye dersleri kapsamında konuk ettiği öğrencilere karikatür hakkında bilgiler veriyor. Çalışmalara katılan ünlü karikatüristler öğrencilere sanatlarını anlatıyor. Osmanlı’dan bugüne yerli yabancı tüm dünya karikatüristlerinden eserleri barındıran merkezden ülkemizde sadece iki tane bulunuyor. Müze her ay farklı bir sergiye de ev sahipliği yapıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.