Kelebeğin Rüyası filminin şairleri anıldı

Kelebeğin Rüyası filminin şairleri anıldı
Küçükçekmece Belediyesi tarafından Kelebeğin Rüyası filminin şairleri Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur anıldı.
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde şair Adnan Özer moderatörlüğünde gerçekleştirilen anma programına katılan, ünlü şair Rüştü Onur’un baldızı Sabahat Sessiz ve ‘Mektubum Avucumda’ adlı kitabıyla Rüştü Onur’u anlatan Leyla Şahin genç yaşta veremden hayatını kaybeden bu iki edebiyat aşığı gencin bilinmeyenlerini katılımcılarla paylaştı.

‘Sessiz kendi halinde ve yakışıklı’
Anma programında, “Rüştü ağabeyi ilk defa 12 yaşımda tanıdım. Ablamın Karabük’e tayini çıkmıştı. Anafartalar vapuruyla Zonguldak’a gidiyorduk. Oradan da Karabük’e geçecektik. Ablamla Rüştü eniştem o vapurda tanışıyorlar. Sonrasında biz İstanbul’a dönmek zorunda kalınca Rüştü ağabey ile ablam mektuplaşmaya başladı. Ben o mektupların hepsini sakladım. Rüştü eniştemin el yazısı ile yazılmış mektuplar ve sararmış kağıtlar artık düşünün.”diyerek eniştesiyle tanışmasını anlatan Sabahat Sessiz, Rüştü Onur’un zayıf, yakışıklı ve genellikle kendi halinde sessiz çok insancıl biri olduğunu söyledi. Rüştü Onur’un çok hassas biri oluğunu da sözlerine ekleyen Sabahat Sessiz, “Rüştü enişte çok hassas biriyi. Ablam için ağladığını çok gördüm.”dedi. 

‘Onlar benim içimi acıtıyor’
Rüştü Onur’u 1990’da bir kadın ve şair olarak anlamaya başladığını belirten Leyla Şahin ise, 22 ve 24 yaşında hayatını kaybeden bu şairlerin içini acıttığını, “ Muzaffer Tayyip 24, Rüştü Onur 22 yaşında hayatını kaybediyor. İkisi de 30 yaşını göremiyor. Benim bu yaşlarda çocuğum var.”diyerek anlattı. 22 yaşında bir gencin şair olarak kendisini ifade etmesinin çok zor olduğunu kaydeden Leyla Şahin, Rüştü Onur’un ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun 20’li yaşlarında bile edebiyata ve sanata dair çok önemli şeyler söylediklerini vurguladı.

‘Genç şairler dizi olacak’
“Benim Rüştü Onur üzerine ilk yazım, “Şarkısı yarım kalmış bir şair”di. Ancak şimdi burada bu şarkının yarım kalmadığını anlıyorum.”diyerek sevincini dile getiren Leyla Şahin, Rüştü Onur’un 70. Ölüm yıl dönümü için bir oyun hazırladığını ve genç yaşta ölmüş  bu iki şairin hayatının dizi olarak TV’de yer alacağını da müjdeledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.