“KÖMÜR” KARASI, HERKESİN KALP YARASI

“KÖMÜR” KARASI, HERKESİN KALP YARASI
Beylikdüzü Belediyesi, kültür-sanat etkinliklerinde gerçek hayattan olayları da sahneye koyuyor. Son yıllarda kayıplarla bizleri en çok üzen maden faciaları bu defa Beylik düzü KültürMerkezi’nde “Kömür” adlı tiyatro oyunuyla sahnedeydi. Zor hayatların ses

 

Beylik düzü Kültür Merkezi, farklı yaşamlara ev sahipliği yaptı. Tiyatro Çığlık,“Kömür”ün hikayesini Beylikdüzü’nde anlattı. Madencilerin evlerinde ve maden ocaklarında yaşadıkları hayatın anlatıldığı oyunda, usta tiyatrocuların performansları göz doldurdu.

 Yer Altı, Yer Üstünde Anlatıldı

 Evlerde ısınmak için kullanılan kömürü oralara kadar getirmek için çekilen sıkıntıların, Günyüzü görmeden senelerce yaşamanın ve sonunda bir faciayla son bulan hayatların anlatıldığı oyun herkesi bir kez daha duygulandırdı. Maden işçilerinin hayatlarını bazen trajik, gergin, adaletsiz, bazen de şarkılı, türkülü ele alarak anlatan “Kömür” adlı tiyatro, zengin oyuncu kadrosuyla işçilerin evine yani maden ocağına indi, madencilerin sessiz çığlıklarını yerin yüzlerce metre altından gün yüzüne çıkardı.

 Madenciler Takdir Topladı

 Madencilerin çektiği sıkıntılar, güneş ışığına olan hasretleri, çalışma koşulları, aile yaşantıları gibi hayatın içinden konular, sadece başkasının gözünden anlatıldığı kadar değil, daha da derinlemesine gözler önüne serildi. Oyunu izleyen konuklar, madencileri bir kez daha takdir ettiklerini dile getirerek, performansları ayakta alkışladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.