Küçükçekmece Belediyesi All Arts İstanbul’da

Küçükçekmece Belediyesi All Arts İstanbul’da
Kültür- sanat alanındaki faaliyetleriyle adından söz ettiren Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Klasik ve Modern Sanat Fuarı All Arts İstanbul’da kurduğu stantta kültür sanat alanındaki eserlerini ve bu alanda yapmış olduğu ç
Türk ve Osmanlı geleneksel sanatlarından antikaya ve modern sanata 260 sanatçı ve 880 sanat eserini bir araya getiren All Arts Istanbul’da stant açan Küçükçekmece Belediyesi, standında yeni oluşum halinde olan belediye koleksiyonundan ve belediye sergi salonlarında düzenlenen çeşitli sergilerden kataloglar ve örnek çalışmalara yer verdi.

Şahmaran’a büyük ilgi
Stantta yer alan belediye koleksiyonundan Fatih Mika, Azim Bedri Goki, Halil Şentürk gibi sanatçıların çalışmaları ile 2012 Ekim ayında CKSM’de düzenlenen “Şahmaran” başlıklı sergide heykeli bulunan Ozan Oganer’in “Şahmaran” çalışması katılımcıların beğenisini kazandı. Ziyaretçilerin büyüK ilgi gösterdiği Küçükçekmece Belediyesi’nin standını, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay başta olmak üzere, koleksiyoncu iş adamı Remzi Gür, ressam Bedri Baykam, Yeni Şafak Yazarı Fehmi Koru ve Keçiören Belediye
Başkanı Mustafa Ak da ziyaret etti. 

‘Gelişmişlik seviyesi kültürle ölçülüyor’
Programda, ‘Çağdaş Türkiye’de Yeniden Kültürel Yapılanma’ isimli bir konuşma yapan Cumhurbaşkanlık Genel  Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, “Kültür insan varlığının fiziki ihtiyaçları dışındaki ihtiyaçlarıdır. Bugün uluslar arası normlarda kalkınmışlık değerlendirilirken sadece kişi başına düşen milli gelire değil, insanların entelektüel ihtiyaçlarının karşılanmasına da bakılıyor. Çağdaş dünyada devlet insanların beklentilerine uygun ortamlar oluşturmalıdır. İnsanlar da bundan faydalanmalıdır. 2006’ya kadar Türkiye’de sadece 400 Türkçe kitabın İngilizce’ye  çevirisi yapılmıştı. TEDA Projesi ile birlikte sadece Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle 2012’den beri Türkçeye çevrilen kitap sayısı 1200 olmuştur. Hedefleri ortaya iyi koyarsak çağdaş dünyanın seviyesine ulaşabiliriz.”diye konuştu.
Çeşitli sergilerin açıldığı fuar kapsamında sanatçıların stüdyolarına ziyaretler, müze ve özel koleksiyonlara rehberli turlar, seminer, konferans ve atölye çalışmaları gibi paralel programların yer aldığı All Arts İstanbul, İstanbul Kongre Merkezi'nde 21 Nisan'a kadar ziyaret edilebilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.