Haberdar Gazetesi Kültür - Sanat GÜZ VE HÜZÜN ÇIKTI!

GÜZ VE HÜZÜN ÇIKTI!

Yıllardır rock müziğinin mutfağında yer alarak iyi bir kariyer elde eden sanatçı Hakan Kılıç bu yeni albümünü bir medya tanıtım yemeği ile hayranlarına ve sevenlerine tanıtmayı amaçlıyor.



GÜZ VE HÜZÜN ÇIKTI!
 
Türkiye'deki Anadolu Rock müzik temsilcilerinden, sanatçı Hakan Kılıç‘tan yeni albüm ‘güz ve hüzün’ çıktı.
 
Yıllardır rock müziğinin mutfağında yer alarak iyi bir kariyer elde eden sanatçı Hakan Kılıç bu yeni albümünü bir medya tanıtım yemeği ile hayranlarına ve sevenlerine tanıtmayı amaçlıyor.
17 Eylül 2010 Cuma günü saat: 19:00-24.00 arasına Bahçeşehir Aqua Club Dolphin Su Parkında gerçekleşecek yemeye Hakan Kılıç’ın medya ve  sanat ve siyaset camiasından dostlarının katılması bekleniyor.
HABERDAR gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Mert’i de bu yemeye davet eden Hakan Kılıç ‘Çok nezih bir yemek olacak. Yaklaşık 500 kadar seçkin dostumu ağırlayacağım bu yemekte. Yıllardır Rock müzik alanında yaptığım çalışmaların eseri olarak çıkardığım yeni albüm; ‘Güz ve hüzün’ü de müzikseverlerin beğeneceğini umuyorum.’ Dedi.
 
Tarih: 17 Eylül 2010 Cuma
Saat: 19:00-24.00
Aqua Club Dolphin Su Parkı
Esenkent Mah. Cemalpaşa Cad. No:1
Bahçeşehir/İstanbul
LCV: 0 539 706 36 36

KISACA ANADOLU ROCK:
 
Anadolu rock, Anadolu halk müziği ile rock müziğin birleşimi müzik türü.[1]II. Dünya Savaşı yıllarında dünyaya gelmiş 68 kuşağı müzisyenleri, 60'lı ve 70'li yıllarda en ünlüleri İngiltere ve Amerika'dan çıkmak üzere müzik piyasasını kasıp kavururken, Türkiye de gelişen bu akımlardan nasibini alıyordu. Yurtdışında ilk dönemlerde Beatles, daha sonraları Rolling Stones, Led Zeppelin, Yes, King Crimson, Pink Floyd ve bu listenin uzayıp gidebileceği daha bir dolu gruplar Rock müziğinin en başta giden temsilcilerinden olmuşlardır.
 
Bu grupların patlamasından sonra '67-'68 yıllarında, Türkiye'de de başta Cem Karaca, Erkin Koray, Barış Manço ve Moğollar olmak üzere birçok grup ve müzisyen kendilerini yurt çapında üne kavuşturacak ilk 45'liklerini çıkarmışlardı ve Moğollar'ın ilk dönem klavyecisi Murat Ses'in öncülük ettiği bir akım olan Anadolu Rock’ın temelleri de yine aynı senelerde böylece atılmış oluyordu.Türkiye bu akıma çok ısınmıştı
 
Bu müzisyenler yurtdışındaki akımları oldukça yakından takip ediyorlardı ve farkında oldukları bir şey vardı ki bu da kendi ülkelerinin müziğinin aslında çok köklü bir geçmişe sahip olduğu ve de en önemlisi altmışlı yılların ikinci yarısında temelleri Amerika Birleşik Devletleri'nde atılmış olan psychedelic rock akımının aslında kendi ülkelerinin müziğinin özünde bulunduğuydu. Batının '68 kuşağı hippileri de doğu mistisizmine bol miktarda meraklıydı ve bu konuda bolca araştırma yapıyorlardı. Türkiye'de yaşayan müzisyenler ise zaten bu olayın içinde doğup büyümüş oldukları için bu onlar için çok büyük bir avantajdı ve bunu çok iyi değerlendirmesini bilip hem batıdaki dünyayı sallamış grupların çalışmalarından, hem de kendi ülkelerinin yerel müziğinden yararlanarak çok sağlam doğu batı sentezleri ortaya çıkarmasını bildiler. Bu da anadolu rock müziğini ortaya çıkardı.
 
 
 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *