Kitapları, insan hayatını kolaylaştıran, insanın ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazanmasına yardımcı olan kaynaklar olduğunu ifade eden Dayıoğlu, ‘’Düşünceler üretecek kitaplar okuyun sizleri besleyecek olan kitapları tercih edin. Kitap seçerken kitabın diline bakın. Ben hala kitap okuyarak besleniyorum. Okumazsam yazamam çünkü. Onun için önce kitapların diline bakın. Diline hâkim olmayan bir yazarın fikri ne olursa olsun bir yerde hata mutlaka çıkıyor. Kitaplarda işlenen konular yaşınıza göre mi değil mi ve sizi ilgilendiren konular mı bunlara da dikkat edin’’diyerek öğrencilere bilgiler verdi.
“80. KİTABIMI YAZIYORUM”
Kimsesiz bir kadının kızı olan, babası ve annesinden ayrı büyüyen Fadiş’in çocukluğu anlatıldığı ‘Fadiş’ kitabının kendinde ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Dayıoğlu, ‘’79 tane kitabım var. Şuan 80’incisini yazıyorum. Kitaplar benim evlatlarım gibi. Onları zihnimde geliştiriyorum. İlk romanım Fadik ilk göz ağrım ve diğer kitaplarımdan daha farklı bir duygu yaşatıyor’’dedi.
‘’ÇOCUKLARA VE GENÇLERE SAYGI GÖSTEREREK YAZMALARINI İSTİYORUM’’
Yeni nesil yazarların çocuklara ve gençlere saygı ve sevgi göstererek yazmalarını gerektiğini dile getiren Dayıoğlu, ‘’Bunu yürekten istiyorum. Ben öyle yapıyorum hala saygı ve sevgi gösteriyorum ve bakıyorum zaman zaman hata yapar mıyım diye. Çünkü çocuklara yanlış bir şeyler vermek zehir vermek gibidir. O zihinlere yanlış bir şeyler verildiğinde beşikten mezara kadar gider. Ömür boyu ayağını köstekler, zihnini bulandırır. Belki eğri bir yola yönlendirir‘’ dedi.
Program sonunda öğrenciler Gülten Dayıoğlu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti. Dayıoğlu ise öğrencilerin kitaplarını imzaladı.