Kursiyerlerden karma sergi

Kursiyerlerden karma sergi
Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren resim atölyelerinde eğitim gören kursiyerler, bir yıllık çalışmalarını Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan karma sergide sanatseverlerle buluşturdu.
Sanat alanında öncü rolünü devam ettiren Küçükçekmece Belediyesi sanat kurslarında eğitim gören kursiyerler, aldıkları eğitimle yeteneklerini konuşturmaya devam ediyor. 

Toplumun buluşma noktası: Kültür ve sanat
Bu kapsamda Sefaköy ile Cennet Kültür ve Sanat Merkezleri’nde; resim öğretmenleri Afife Nadir Beklet ve Semra Yurt eğitiminde resim kurslarına devam eden 100 kursiyer, eserlerini karma sergide bir araya getirdi.  Sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’da katıldı. Başkan Yeniay, el emeğini tuvalde izlemenin farklı bir duygu olduğunu ifade ettiği konuşmasında, kursiyerleri de özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti. 

Kültür ve sanatın bir toplumun buluşma noktası olduğunu belirten Yeniay, ‘Kültür ve sanatın var olduğu bir toplumda bütün problemler kendiliğinden çözüm bulur. Bu kapsamda çalışmalarımıza devam ederken, yepyeni bir Resim Atölyesi, Müzik Akademisi ve Geleneksel Sanatlar Akademisini de Küçükçekmecelilerle buluşturacağız. Yeni değerler ve yetenekler yetiştirmeye devam edeceğiz.’ diye konuştu. 

15 Mayıs’a kadar görülebilecek 
Resim öğretmeni Semra Yurt’ta öğrencilerinin kara kalemle başladığı resim yolculuğunda hızlı bir yol kat ettiğini ve bir yıllık eğitim sonunda eserleri oluşturduklarını belirtti. Açılışta kursiyerler Başkan Yeniay’a teşekkür ederek,  yağlıboya tablo hediye etti. 

Sergi; canlı renklerin yer bulduğu yağlıboya çalışmalarıyla dikkat çekerken, 15 Mayıs’a kadar sanatseverlerle buluşacak. 147 eserin yer aldığı sergide, karakalem çalışmaları da yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.