Mezuniyet gösterisi

Mezuniyet gösterisi
Türkiye'nin doğusundan batısına birbirinden özgü halk oyunlarının sergilendiği 49’uncu “Altın Köprü Halk Dansları” topluluğu mezuniyet töreni muhteşem gösterilere sahne oldu.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Büyükçekmece Belediyesi Başkan vekili Hayrettin Altunok, Belediye Başkan Yardımcıları Reşit Oral ve Bayram Ali Üner, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Hayran bıraktılar

 Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde eğitim gören folklorcuların ortaya koydukları performans izleyenleri hayran bıraktı.   

Her yöre için ayrı ayrı eğitim alan öğrencilere Mardin ve Diyarbakır yöresi için Ömer Bozan, Muğla ve Fethiye yöresi için Levent Ketenci, Trabzon yöresi için Samet Kölemen, Latin dansları için Haydar Yıldız eğitmenlik yaptı.

 Yaşları farklı, heyecanları eşit

 Gösterinin ardından konuşan Belediye Başkan Vekili Hayrettin Altunok;  “Bu akşam Anadolu'nun her bölgesinden esintileri zevkle izledik ve izlerken mutlu olduk. Eğitimciler başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Velilere de teşekkür ediyorum çocuklarını halk akademisine gönderdikleri için” dedi.

Trabzon yöresi halk dansları eğitmeni Samet Kölemen ise, “Halk akademisinde aile ortamı var ve burada yaklaşık 200 kişinin eğitimini veriyoruz. Öğrencilerimiz 5 ila 65 yaş ortalamasında. Aralarında yaş farkı olsa da, heyecanları eşit’’ dedi.

12 yaşındaki Görkem Akgün 3 yıldır eğitim gördüğünü ve birçok yörenin halk oyununu öğrendiğini söyledi.

Gecede Samet Kölemen’in söylediği Karadeniz türküleri de büyük beğeni topladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.