MOZAİK VE SERAMİĞİN ÇAĞDAŞ YORUMU

MOZAİK VE SERAMİĞİN ÇAĞDAŞ YORUMU
Antik çağlardan günümüze kadar gelen ve birbirini tamamlayan iki ayrı sanat olan mozaik ve seramik "Yapıcı Kırılmalar ve Seramik Aşkı" sergisiyle bir araya geldi.

 Mozaik sanatçısı Gökşen Parlatan ve seramik sanatçısı Filiz Baltacı, ilk kişisel sergilerini Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde açtı.

 

Mozaik sanatçısı Gökşen Parlatan ve seramik sanatçısı Filiz Baltacı ilk kişisel sergilerini Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde açtı.Taşları bir araya getirip anlamlı desenler oluşturan mozaik sanatına karşılık, toprak ve çamurla şekillenen seramik sanatı birbirlerinin tamamlayıcısı gibidir. Birbirine yakın olan bu iki sanat  "Yapıcı Kırılmalar ve Seramik Aşkı" sergisiyle izleyicisine sunuldu. Serginin açılışını Küçükçekmece Belediyesi  Kültür Müdürü Ersan Ulusan yaptı.Açılış töreninin ardından sergiyi gezen katılımcılar, sanatçılardan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

ANTİK SANATI GÜNÜMÜZE UYARLADIM

 

Uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkardığı eserleri sergilemenin mutluluğunu yaşayan Mozaik sanatçısı Gökşen Parlatan, "Mozaikte kendi tasarımlarımı ortaya koydum. Antik olan bu sanatı, günümüze uyarladım. Sanatasal tablo bazında çalışıyorum. 35 mozik eserimin yer aldığı ilk kez sergi açmanın heyecanını yaşıyorum" dedi.

 

SERAMİK KÖTÜ ENERJİYİ ALIYOR

 

Seramik sanatının gündelik hayatın sıkıntıları ve strese karşı önemli bir uğraş olduğunu dile getiren seramik sanatçısı Filiz Baltacı, "El emeği ve özgün çalışmalarımın yer aldığı sergide, tamamen duygularımı yansıtarak hazırladığım 50 eseri izleyiciye sundum. Çamur, kil, oksitleme, cam eritme gibi tekniklerle hazırladığım objelerin hepsi makinasız, elle şekillendirildi. Her bir eser, seramik sanatının farklı teknik ve malzemeleriyle ortaya çıktı. Seramik sanatı, stres atmak için çok faydalı bir sanattır. Kötü enerjiyi alıyor ve pozitiflik katıyor. Ayrıca bu sanatı, engelli eğiminde de etkili biçimde kullanıyorum. Onların gelişimine büyük katkı sağlıyor." diye konuştu.

Kendi düşünce ve hayal dünyalarını çamur ve taşlarla ortaya koyan sanatçılar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a katkılarından dolayı teşekkür etti. Yapıcı Kırılmalar ve Seramik Aşkı" 10 Haziran tarihine kadar sanatseverleri bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.