MTV ödülleri 2011 adayları belli oldu

MTV ödülleri 2011 adayları belli oldu
MTV, “2011 MTV Avrupa Müzik Ödülleri” adaylarını duyurdu.


Lady Gaga, altı kategoride aday gösterilerek başı çekerken, dört dalda aday gösterilen isimler arasında Katy Perry ve Bruno Mars geliyor. Yılın en çok satış yapan sanatçısı ünvanıyla İngiliz kadın şarkıcı Adele ise Justin Bieber ve Thirty Seconds to Mars gibi üç kategoride aday gösterildi. 18. MTV Avrupa Müzik Ödülleri 6 Kasım Pazar akşamı Saat 21.00’da (Orta Avrupa Saati) Belfast’s Odyssey Arena’da gerçekleşecek ve ödül töreni tüm dünyada MTV’de canlı olarak izlenebilecektir.

“2011 MTV Avupa Müzik Ödülleri” Dell, Replay, Hyundai ve Swatch sponsorluğunda gerçekleşmektedir.

Pop müziğinin iki kraliçesi, Lady Gaga ve Katy Perry bu yıl Avrupa Müzik Ödülleri’nde yarıştıkları En iyi Canlı Performans, En iyi Pop Müzik ve En iyi Kadın Sanatçı kategorilerine ek olarak En iyi Şarkı kategorisi dahil olmak üzere dört kategoride mücadele edecekler. En İyi Şarkı kategorisinde Perry, “Firework” adlı şarkısıyla aday gösterilirken, Gaga’nın aday olduğu şarkı “Born This Way” olacak. Gaga ayrıca “Born This Way” şarkısı ile En İyi Video Klip kategorisinde ve buna ek olarak En Çok Hayrana Sahip Sanatçı kategorisinde de aday gösterilecek. Yetenekli şarkıcı ve söz yazarı Bruno Mars ise En iyi Yeni Sanatçı, En İyi Erkek Sanatçı, En iyi Çıkış Yapan ve “Grenade” şarkısıyla En iyi Şarkı olmak üzere dört ödül için aday gösterilecek. Adele, “Rolling In The Deep” şarkısıyla En iyi Şarkı ve En iyi Video Klip kategorilerinde; ayrıca En İyi Kadın Sanatçı kategorisinde aday gösterilirken, Justin Bieber En İyi Pop Müzik, En İyi Erkek Sanatçı ve En çok Hayrana Sahip Sanatçı kategorilerinde yarışacak. Thirty Seconds To Mars grubu ise En iyi Alternatif Müzik, En iyi Dünya Sahne Performansı ve En Çok Hayrana Sahip Sanatçı kategorilerinde ödüle aday gösterilecek.

MTV Avrupa Müzik Ödülleri – her zaman olduğu gibi bu yıl da günümüzün en seksi sanatçılarına ve dünya çapındaki süper starlarına ev sahipliği yapmaya devam edecek. Foo Fighters, Snoop Dogg, My Chemical Romance, Jennifer Lopez, LMFAO, Jessie J, Beyoncé, Coldplay, Eminem, Arcade Fire, Red Hot Chili Peppers, Far East Movement, Kanye West, Linkin Park, Wiz Khalifa ve Kings of Leon, Avrupa Müzik Ödülleri’nde iki kategoride aday gösterilecekler.

2011 MTV Avrupa Müzik Ödülleri”nde bu sene bir yenilik yapılarak “En Çok Hayrana Sahip Sanatçı” kategorisi oluşturuldu. Özel bir sanatçının en tutkulu hayran kitlesine verilecek olan bu ödülü kazanmak için izleyiciler, Avrupa Müzik Ödülleri’ndeki favori sanatçılarını 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren www.mtvema.com adresini ziyaret ederek oylayabilecekler. Bu sitede öne çıkan Avrupa Müzik Ödülleri yarışmasına ne kadar çok hayran dâhil olur ve katılım gösterirse onların favori sanatçılarının kazanma şansı bu oranla artış gösterecek.

Bu yıl başlatılacak bir diğer kategori de Dünya Çapında Hareket kategorisi olacak. Bu kategoride MTV, dünyanın her köşesinden gelen inanılmaz sanatçıları aday göstererek, müziğin evrenselliğini kutlayacak. Hayranlar 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren istedikleri sanatçıya/gruba, Avrupa’daki kendi bölgelerinden oy verebilecekler. Bölgesel olarak kazananlar, daha sonra 17 Ekim haftasında Avrupa başlığı altında yarışacaklar. Kazanan Avrupa temsilcisi, 24 Ekim haftası Latin Amerika, Kuzey Amerika, Asya Pasifik ve Afrika/Hindistan/Orta Doğu’dan gelen bölgesel adaylarla birlikte duyurulacak. Sonrasında bu beş bölgesel aday “Dünya Çapında Hareket” kategorisi için mücadele edecekler ve kazananların duyuruları Belfast’teki gösteride yapılacak.

“2011 MTV Avrupa Müzik Ödülleri” kapsamında aday gösterilen isimler şöyle:


EN İYİ ŞARKI
Adele – “Rolling In The Deep”

Bruno Mars – “Grenade”

Jennifer Lopez ft Pitbull – “On The Floor”

Katy Perry – “Firework”
Lady Gaga – “Born This Way”


EN İYİ CANLI PERFORMANS

Coldplay

Foo Fighters
Katy Perry

Lady Gaga
Red Hot Chili Peppers

 

EN İYİ POP MÜZİK SANATÇISI

Britney Spears

Justin Bieber

Katy Perry

Lady Gaga
Rihanna

EN İYİ YENİ SANATÇI

Bruno Mars

Far East Movement

Jessie J
LMFAO
Wiz Khalifa

EN İYİ KADIN SANATÇI

Adele

Beyoncé

Jennifer Lopez

Katy Perry

Lady Gaga


EN İYİ ERKEK SANATÇI

Bruno Mars

David Guetta

Eminem
Justin Bieber
Kanye West


EN İYİ HIP HOP MÜZİK SANATÇISI

Eminem

Lil Wayne

JAY Z & Kanye West
Pitbull

Snoop Dogg

EN İYİ ROCK MÜZİK SANATÇISI

Coldplay

Foo Fighters
Linkin Park

Kings of Leon
Red Hot Chili Peppers

 
EN İYİ VIDEO KLİP

Adele – “Rolling In The Deep”

Beastie Boys – “Make Some Noise”

Beyoncé – “Run The World (Girls)”

Justice – “Civilization”

Lady Gaga – “Born This Way”

 
EN İYİ ALTERNATİF MÜZİK SANATÇISI

Arcade Fire

Arctic Monkeys
My Chemical Romance
The Strokes

Thirty Seconds To Mars


EN İYİ DÜNYA SAHNESİ PERFORMANSI

Arcade Fire

The Black Eyed Peas

Diddy Dirty Money

Enrique Iglesias

Kings of Leon

Linkin Park

My Chemical Romance
Ozzy Osborne
Snoop Dogg
Thirty Seconds To Mars


EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN SANATÇI

Alexis Jordan

Big Time Rush

Bruno Mars
Far East Movement
Jessie J

Katy B

LMFAO

Neon Trees
Theophilus London
Wiz Khalifa

EN ÇOK HAYRANA SAHİP SANATÇI

Justin Bieber

Lady Gaga

Paramore

Selena Gomez

Thirty Seconds To Mars

 

EN İYİ TÜRK MÜZİSYENLER

Cartel

Hadise

Duman

Atiye

Mor ve Ötesi


“2011 MTV Avrupa Müzik Ödülleri”, dünya çapında 1.2 milyardan fazla izleyiciyle MTV’nin dünya çapındaki 60’tan fazla kanaldan oluşan yayın ağı aracılığıyla 640 milyon hane kanalıyla ulaşacak ve sendikasyon aracılığıyla da izlenebilecektir. Ayrıca, konverjan program ve içerik de MTV’nin dünya çapındaki yaklaşık 200 dijital medya varlığıyla bütün interaktif izleyicilere ulaşacaktır. “2011 MTV Avrupa Müzik Ödülleri”nin Baş Yapımcıları Richard Godfrey ve Bruce Gillmer’dır.


Madrid’de yapılan “2010 MTV Avrupa Müzik Ödülleri” töreni - dünya çapında yayın yapan MTV ve VIVA kanallarını açan 22.2 milyon izleyiciyle - bugüne kadar en çok izleyenen televizyon yayını olmuştu. 17. Olağan gösteri yıldan yıla %61’lik artış göstererek istenilen P12-34 demografik ve çevrimiçi canlı yayın oranını %72 arttırarak 4.5 milyondan fazla izleyiciye ulaşmıştır.


MTV Avrupa Müzik Ödülleri hakkındaki bütün haberler ve duyurular için Facebook üzerinden EMA’yı, bizi ise EMA Twitter’dan takip edebilirsiniz. MTV Avrupa Müzik Ödülleri kapsamındaki basın malzemeleri için lütfen press.mtvema.com adresini ziyaret ediniz.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.