Müslim Çelik, okurlarına şiiri anlattı

Müslim Çelik, okurlarına şiiri anlattı
Düzenlediği Çocuk Okur - Yazar Buluşmaları kapsamında pek çok yazarı minik okurlarıyla bir araya getiren Küçükçekmece Belediyesi, bu kez edebiyat öğretmeni ve şair Müslim Çelik’i çocuklarla buluşturdu.
Moderatörlüğünü oyuncu ve yazar Görkem Yeltan’ın yaptığı ve Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, Müslim Çelik, şiir ile tanışıklığını ve ‘Küçücek’ isimli şiir kitabını çocuklara anlattı. 

Annem şiirler okurdu
Annesinin küçükken kendisine Yunus Emre, Karacaoğlan ve Pir Sultan Abdal’dan ezbere şiirler okuduğunu ifade eden Müslim Çelik, ‘Annem bana dörtlükler üretebilmeyi öğretirdi. Kendisi bana bir uyak verin size şiir okuyayım, derdi. Bir gün bana ‘Sen hece ölçüsüyle şiirler söylemeyi öğrendin ama önemli olan uzunlu kısalı mısralardan oluşan şiirler üretmektir’ dedi  ve yazmamı istedi’ diyerek, şiirle tanışmasını anlattı. 

‘Küçücek’ kitabını imzaladı
Müslim Çelik, ‘Küçücek’ isimli şiir kitabındaki şiirleri 40 yıldır aklında olan şeylerden oluşturduğunu belirterek, kitaptaki resimleri de kendisinin çizdiğini ifade etti. Şair, şiirin; kendini kullandırmayan bir yapısı olduğunu ifade ettiği konuşmasında, soyut ve somut anlamda çeşitli yorumlara da açık olduğunu belirtti. 

Program sonunda Çelik, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, kitaplarını imzaladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.