Nağmeler korosundan muhteşem konser

Nağmeler korosundan muhteşem konser
Büyükçekmece Nağmeler Musiki Korosu, Atatürk Kültür Merkezi’nde vermiş oldukları Türk Sanat Musikisi konserinde dinleyicisine unutulmaz bir gece yaşattı. Zeki Akyüz’ün Koro Şefliğini yaptığı konserde birbirinden güzel şarkılar seslendirildi.
 Bu şarkılardan bazıları, “Bir sevda geldi başıma, sendeki kaşlar bende de olaydı, fikrimin inceli gülü, aşkın kanununu yazsam yeniden” dinleyicilerinde katılımıyla salonda hep bir ağızdan söylendi.
AKM Bedia Muvahhit salonunda düzenlenen konsere katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün selamlarını salonda bulunan konuklara ileten Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, “Bu akşam dinlediğimiz Türk Sanat Musikisi konseri bizleri buradan alıp da çok daha uzaklara götürdü. Türk Sanat Musikisi ile uğraşan insanlarımız hayata çok farlı bakarlar. Onların evlerinde bile o nağmeler, o sesler çok daha farklı bir olaydır” dedi. 
Büyükçekmece Belediyesi olarak bu güzellikleri insanlara sunmaya devam edeceklerini belirten Üner, “Eğer ki bu güzellikleri insanlarımıza sunarsanız, insanlarımız da kötülüklerden her zaman uzak dururlar. Başta Koro Şefimiz Zeki Akyüz olmak üzere, bu güzel geceyi bizlere yaşatan tüm koromuza yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Koro üyelerinden Dr.Selçuk Aytaç ise konuşmasında, “Bir çok ilde olmayan Türk Musikisi koro çalışmaları Büyükçekmece ilçesinde 6 ayrı koro ile yapılmakta olup, bu bakımdan hem şanslı, hem de kültür, sanat uğraşısından göreceli de olsa ileri bir düzeyde olduğumuz söylenebilir” dedi. Aytaç, Büyükçekmece Belediyesi’nin ve en önemlisi de kültür ve sanat’a önem veren bir belediye başkanı olan Hasan Akgün’ün sağlamış olduğu imkanlar bu oluşumları kolaylaştırmış ve geliştirmiştir. Bu bağlamada Büyükçekmece Belediye Başkanımız Hasan Akgün ve belediye personeli teşekkürü fazlasıyla hak etmiştir”
Düzenlenen konserde Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin’de dinleyiciler arasında yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.