Ney ile Balaban Beylikdüzü'nü büyüledi

Ney ile Balaban Beylikdüzü'nü büyüledi
Beylikdüzü, müzikte kaliteyi yaşadığı bir geceyi geride bıraktı.
Neyzen Burcu Karadağ’ın 2011 yılında kurduğu grup “Karadağ Ensemble”; kanun, çello, perküsyon, ney ve ud çalgıları eşliğinde sözsüz icra ettikleri sanat ve Tasavvuf müziği türündeki ezgilerle dinleyicilerinin adeta ruhuna dokundu. Enstrümanların dansına ve birbiri ile olan harmonisine tanık olan Beylikdüzü halkı, müziğin büyüsüne kapıldı.
Beylikdüzü, müzikte kaliteyi yaşadığı bir geceyi geride bıraktı. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde Karadağ Ensemble grubunun verdiği konser, dinleyicileri geçmişle gelecek arasında bir yolculuğa çıkardı. Sufi, tasavvufi, sanat ve halk müziği türlerinden önemli eserler çalan grup, sadece enstrümanlarla icra ettikleri sanatlarıyla büyük beğeni topladı. Konserde kanun, çello, perküsyon, ney ve ud harika bir işbirliği çıkarttı.
Neyin Büyüsüne Kapıldılar
Grup, zaman zaman hüzünlü zaman zaman baharın uyanışını haber verircesine neşeli melodilerle keyfe keyif kattı. Özellikle tasavvufi ezgilerden oluşan ve ruhu dinlendiren terapi nitelindeki ezgileri dinleyiciler huşu içerisinde dinledi. “Neyle Balaban ilk kez bir araya geliyor” diyen Neyzen Burcu Karadağ, Neyde usta misafir sanatçı Gürkan Çakmak’ı sahneye davet etti. Sanatçı Çakmak, “Kara Tren Gecikir, Sarı Gelin” gibi unutulmaz parçalara neyle hayat verdi. Neyin o içleri ürperten tınısı konseri izlemeye gelen sanatseverleri apayrı diyarlara götürdü. Burcu Karadağ, “Ney ve Balaban ilk kez bir araya geliyor. Bunu da sizlerle ilk kez paylaşıyoruz” dedi ve misafir sanatçı Çakmak’a teşekkürlerini sundu.
Besteler Canlandı
Kanunda Mümin Sesler ve Çello da Murat Süngü ise performansları ile alkış topladı.

Eskilerin yanı sıra Padişah bestesi de çalan Karadağ Ensemble grubu, Yavuz Özüstün’ün nihavend eserlerini de icra etti. Beylikdüzü halkı müzik şöleni sayesinde konser boyunca uygarlıklar arasında ve eşsiz güzelliğe sahip dünya coğrafyasında dolaştı durdu. Konser bitiminde Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, sanatçıları teşekkürlerini ileterek, çiçek takdiminde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.