Öğrenciler, yazar Menteş’i ağırladı

Öğrenciler, yazar Menteş’i ağırladı
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Yazarlar Okullarda’ projesi kapsamında edebiyatın usta kalemi şair ve yazar Murat Menteş, Küçükçekmeceli lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Geçtiğimiz eğitim- öğretim yılında 39 ilçede 78 yazarla 98 bin 750 öğrenciyi buluşturan ve bu yılda tüm hızıyla süren ‘Yazarlar Okullarda’ projesi; öğrencilerde kitap okuma alışkanlığını geliştirme, interaktif tanışma imkanı yaratma ve okuma seferberliği başlatması bakımından önem taşıyor. Bu kapsamda, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programın sunuculuğunu Süreyya Akkaya yaptı.

‘Hikayeniz olmalı’

Söyleşide, yazar Menteş  her insanın bir hikayesi olması gerektiğine dikkat çekerek, hayatta en değerli şeylerin hikayeler olduğunun altını çizdi. Menteş,‘Hikaye aslında hayat demektir. Başınıza gelen bir olay anlatabileceğimiz kalitede bir şey ise onu gerçekten yaşıyoruzdur.
Hikayeler bize gerçekleri anlatır. İzlediğimiz dizilerin çoğu nasıl ki bir hikayeden uyarlanmışsa, bizde okuduğumuz hikayeleri yaşamımıza uyarlamalıyız.” diye konuştu.

‘Yazdıklarım sinemaya uyarlanacak’

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Menteş, bir öğrencinin ‘nasıl keşfedildiniz’ sorusuna ‘Ben keşfedilmedim. Şiir yazmaya başladım ve gerisi kendiliğinden geldi. Hayatta herkes biriciktir. Keşfedilmeyi beklemek diye bir şey yoktur.’ sözleriyle cevap verdi.

Esprili ve samimi konuşmalarıyla öğrenciler tarafından ilgi odağı olan ünlü yazar, yazdıklarının sinemaya uyarlanacağını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.