Okyanus'u fethettiler

Okyanus'u fethettiler
Evrenin Sesi Müzik Topluluğu; Yunus Emre, Pir Sultan, Aşık Veysel, Karacaoğlan gibi Anadolu'nun büyük ozanlarının eserlerini seslendirdiği konserde Okyanus Koleji'ni dolduran izleyicilere enfes bir müzik ziyafeti çekti


Almanya Hessen Eyaleti Darmstad kentinde faaliyet göisteren 'Evrenin Sesi Müzik Topluluğu' önceki akşam Bahçeşehir Okyanus Koleji Konferans Salonu'nda Türkiye'deki ilk konserini verdi.

1997 yılında Almanya'da temelleri atılan ve bugün aralarında Çinli, Almanlarında bulunduğu 50 kişilik grup geçen Almanya'da ilk önemli ödülünü de almış.

Öğretmenleri aynı zamanda flüt sanatçısı Katherina Schchlow yönetiminde sahne alan grup salonu dolduran müzikserverlere önce klasik batı müziği eserleri seslendirdi. Grup daha sonra Şefleri Hürşehit Köse yönetiminde Anadolu'nun binlerce yıllık kültür mirasından örnekler sundu. Sunucu İlknur Kaplan ise her eser öncesi eserin sahibi Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan ve Aşık Veysel gibi büyük ozanların kısa yaşam öykülerini ve eserlerinin özelliklerini özetle anlattı.

Grup klasik müzik ziyafeti ardından konsere Yunus Emre'nin "Dertli Dolap" eserini seslendirerek başladı. Ardından Gamze Demirel solistliğinde Pir Sultan Abdal'ın "Gözleyi gözleyi" adlı eseri seslendirildi. Bu eserleri Duygu ve Sinem Çelebi'nin solisliğinde seslendirilen Karacaoğlan ve Aşık Veysel eserleri izledi. Daha sonra ise Alman Alex'in solistliğinde Pir Sultan Abdal'ın 'Dostum dostum' adlı seslendirildi. Grup daha sonra farklı örneklerden eserler seslendirerek konserini tamamladı.

Gecede konuşan Darmstad Müzik Akademisi Yönetmeni Dr. Stefan Helkelberg, aralarında Almanların da bulunduğu Evrenin Sesi Müzik Grubunun Türk Müziğini Almanlara da beğeniyle izlettirdiğini, bundan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Şef Hürşehit Köse ise, müziğinin dilinin evrensel olduğunu; ırkı milliyeti olmadığını kendi gruplarında da farklı kesimlerden insanlar bulunduğunu belirterek, bir gün dünyaya barış gelecekse bunda müziğin büyük rol oynacağını belirtrtti. Kendilerinin geçen yıl Almanya'da önemli bir Müzik ödülü aldıklarını da hatırlatan Köse, 'Ben müziğin ödülü olur mu diye düşündüm. Müzik zaten kendisi başlı başına bir ödüldür bir değerdir.' dedi.

Gecede gruba Türkiye'de yardımcı olan Ataşehir ve Avcılar Belediyeleri'ne, Okyanus Kolejine ve Şahin Aydın Müzik Evi'ne teşekkür edildi ve plaketler verildi.

Grup Türkiye'deki ikinci konserini bugün akşam Avcılar'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde saat 20.00'da verecek.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.