Önce edebiyat sonra bilim

Önce edebiyat sonra bilim
Bilim Koleji kültür-sanat günleri, Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Baş Ucumdaki Dost Kitap’ 3. Okuma Yarışması Ödül Töreni ve okul bahçesindeki bilim sergisi ile başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu, Recep Şencan ve Bilim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Toy’un kurdele kesimiyle açılan sergide küçük mucitlerin birbirinden değişik buluşları yer aldı. Küçükçekmece Belediyesi stantlarında öğrencilere Ebru, Seramik sanatı uygulaması yaptırılırken, ışıklı gözlük gibi icatlar ve kimyasal deneyler sergilendi.

 ‘ELLERİNE EN ÇOK YAKIŞAN ŞEY KİTAP’

 Kolej binasında düzenlenen ödül töreninde konuşan Dr. Muammer Yıldız, yaptıkları her projede insana önem verdiklerini belirterek, bilim işinin, mucit olmanın zorlu bir iş olduğunu ancak herkesin kitap okuyabileceğini söyledi. Ayrıca Yıldız, “Bizler sadece özel okullarda değil, tüm kamu okullarında da kitap okumayı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Öğretmen ve öğrencinin eline en çok yakışan şey kitap çünkü. Bize bu yolculuğumuzda destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi. Vedat Toy ise, Mustafa Kutlu’nun ‘En güzel dost kitaptır.’sözüne vurgu yaparak, böylesine anlamlı bir proje gerçekleştirdikleri için duydukları mutluluğu dile getirdi.

 SOMA ŞİİRİ DUYGULANDIRDI

 Mustafa Kutlu’nun beş kitabını en iyi okuyan öğrencilerin ödüllendirildiği yarışmada, Meryem Bozkurt (Özel Gaziosmanpaşa Şefkat Koleji) birinci, Nurfer Oktay (Özel Mavi Gün Fen Lisesi) ikinci, Gülşen Gonçe (TOKİ Kayaşehir Ticaret Meslek Lisesi) üçüncü olmaya hak kazandı. Ödül töreninde Soma için şiir okunması herkesi duygulandırırken, öğrencilerin Mustafa Kutlu’yla yaptığı röportajı yayınlandı. Program sonunda ise Dr. Muammer Yıldız tarafından başarı elde eden öğrencilere ödül verildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.