OSMANLIDAN GÜNÜMÜZE GAZETELERDEN KESİTLER

OSMANLIDAN GÜNÜMÜZE GAZETELERDEN KESİTLER
Efemera Koleksiyoncusu Diş Hekimi Ulvi Sulaoğlu, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde bizzat kendi oluşturduğu “Osmanlıdan Günümüze Matbuattan Seçmeler” adındaki sergisi ile sanat ve tarih severlerin karşısına çıktı. Serginin açılışını Belediye Başkan

Beylikdüzü Belediyesi, farklı konulardaki sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde açılışını İlçe Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı “Osmanlıdan Günümüze Matbuattan Seçmeler” adındaki serginin sahibi Koleksiyoncu ve Diş Hekimi Ulvi Sulaoğlu, çalışmasını aynı zamanda Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ne de atfederek, tüm gazetecilerin gününü kutladı.

 

Yakın Tarih Müzesi Geliyor

 

Kurdelayı keserek açılışı gerçekleştiren Başkan Ekrem İmamoğlu, Ulvi Sulaoğlu’nu kutladığını belirterek, “Arşivleme ve belgeleme çok önemli. Tarihe bu belgelerle tanıklık ediyoruz. Bizim de kısa sürede oluşturacağımız Yakın Tarih Müzesi projemiz var. Vatandaşlarımızdan da bu sürece destek bekliyoruz. Ellerinde böyle tarih kaynakları varsa bizimle paylaşarak, tarih müzemize katkı sunabilirler” diye konuştu.

 

Tarihe Belgelerle Tanıklık

 

Osmanlı dönemindeki gazetelerden tutun da Cumhuriyet öncesi ve ilanından sonraki önemli olan olayların anlatıldığı gazete nüshalarını tarih severler için gözler önüne koyan sergide Başkan İmamoğlu, tüm gazete sayfalarını Koleksiyoncu Sulaoğlu’nun anlatımıyla tek tek inceledi. Sergide 1863 yılında çıkarılan ilk gazete Takvim-i Vekayi’nin bir sayfası da vardı. Ayrıca Tasvir-i Efkar, Servet-i Fünun, Harb Mecmuası ve Süs Dergisi gibi bir dönemin önemli yayınlardan örnekler de tarihin tanıkları oldu.

 

Sergiye CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Umut Oran, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç de katıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.