Piri Reis Küçükçekmece’de Anılıyor

Piri Reis Küçükçekmece’de Anılıyor
Türk denizcilik tarihinin önde gelen isimlerinden Piri Reis’in çizdiği ilk dünya haritasının 500. yıldönümü olması münasebetiyle Küçükçekmece Belediyesi 82 sanatçının eserlerini ‘500. Yılında Kitab-ı Bahriye ve Piri Reis’ adlı sergide bir araya getirdi.
UNESCO tarafından 2013’ün Piri Reis’i anma yılı olarak ilan edilmesi kapsamında sanatseverlerle buluşturulan sergi Dokuz Eylül Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle düzenlendi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde görücüye çıkan serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptı.
 
Farklı disiplinlerde pek çok eser birarada
 
Osmanlı coğrafyacıları arasında dünyaca en çok tanınan ve Türk denizcilik tarihinin önde gelen isimlerinden olan Piri Reis; sergide hat, ebru, resim, tezhip, çini, minyatür gibi farklı disiplinlerde üretilmiş pek çok eserle yad ediliyor.
 
Açılışta konuşan ve Piri Reis’in tarihteki önemli kimliğine dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ‘Onun çizmiş olduğu haritaların bir bölümü uzaydan bakıldığında neredeyse birebir eşleşir. Piri Reis ve diğer bilim insanları o günkü bilimle uzaya çıkıyorlardı. Ecdat bu zamanki bilimi o zaman fark etmiş olmalı. Bu yılın UNESCO tarafından Piri Reis’i anma yılı olması münasebetiyle açmış olduğumuz sergide emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ederim.’ diye konuştu.
 
Sergide eseri bulunan sanatçı Sabriye Şeker de kültür ve sanat etkinliklerine verdiği önemden dolayı Başkan Yeniay’a teşekkür ederek, çalışmalarından dolayı tebrik etti.
 
Piri Reis’in her yönüyle ele alındığı ve özel koleksiyon ile incelikle işlenmiş çalışmaların bir arada gözlemlenebileceği sergi, 14 Nisan’a dek SKSM’de izlenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.