Sahneye çocuklarla çıktı

Sahneye çocuklarla çıktı
Büyükçekmece Belediyesi’nin ‘Ustalara Saygı’ projesi kapsamında organize ettiği gecede, 99 çocuktan oluşan koro ile birlikte eserlerini seslendiren Selami Şahin; “Sanatçılara öldükten sonra değil hayattayken de değer verilmelidir. Bu açıdan Büyükçekmece B

Büyükçekmece Belediyesi’nin ‘Ustalara Saygı’ projesinin konuğu bu kez ünlü sanatçı Selami Şahin’di. Büyükçekmece Belediyesi Oda Orkestrası Çocuk Korosu’nun yaşları 5 ila 15 arasında değişen 99 koristi tarafından eserleri seslendirilen Selami Şahin, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Bu anlamlı gecede Şahin’i yakın dostu Ahmet Selçuk İlkan’da yalnız bırakmadı. Orkestra Şefi Orhan Şallıel’in yönetimindeki çocuk korosu, gecenin finalinde Selami Şahin’le birlikte sanatçının sevilen eserlerini seslendirdi.

Eğitim, kültür ve sanat belediyeciliği

Gecede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sanatçılara öldükten sonra değil, hayattayken gereken değerin verilmesini gerektiğinin altını çizerek; “Sizin gibi topluma mal olmuş büyük sanatçılar, bu memleketin sanat damarlarını oluşturur. Projenin amacı da, topluma mal olmuş usta sanatçılarımızı bir şekliyle toplumun önüne getirmek, onurlandırmaktır. Sizin yıllar boyunca seslendirdiğiniz, sözlerini yazdığınız, bestelediğiniz şarkılarınızı bu çocuklarımız aracılığıyla size dinletmektir. Selami Şahin gibi, Ahmet Selçuk İlkan gibi topluma mal olmuş, toplumun her kesimin gönlünde taht kurmuş sanatçılarımızı bundan sonra da “Ustalara Saygı” projemizle onurlandıracağız. Büyükçekmece Belediyesi olarak eğitim, kültür ve sanat belediyeciliğini sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

“Mutluluktan uçuyorum”

Sevilen sanatçı Selami Şahin, gecede yaşadığı duygularını anlatmasının imkansız olduğunu belirterek şunları söyledi; “Böylesine özel bir gecede çocuklarımızın ağzından kendi eselerimi dinlemek inanılmaz bir duyguydu. Zaman zaman gözyaşlarıma hakim olamadım. Söyleyecek söz bulamıyorum, mutluluktan adeta uçuyorum. Bugün Büyükçekmece’de olmaktan ötürü çok mutluyum. Her zaman kültür ve sanat etkinlikleri ile öne çıkan Büyükçekmece Belediyesi yine çok farklı ve bir o kadar da anlamlı bir projeye imza atarak, sanata ve sanatçıya verdiği önemi gerçek anlamda ortaya koydu. Sanatçılara öldükten sonra değil, hayattayken de değer verilmelidir. Umarım proje diğer belediyelere de örnek olur.”

“Sen o zaman insansın”

Daha sonra kısa bir konuşma yapan şair Ahmet Selçuk İlkan,  “Söz gümüşse sanat altındır. Başkanımız Dr. Hasan Akgün, kültür adına, sanat adına bir insanlık dersi verdi. Çünkü diyor ki, insanlık doğup da yaşamak değil. İnsansan insanın kıymetini bileceksin. İşte sen o zaman insansın. Yarına bir umut katabildiysen, düşenin elinden tutabildiysen, uyurken huzurla yatabildiysen sen o zaman insansın. Hayatın anlamı yalnızca nefes almak değildir. İnsanlıktan yana, sanattan yana, kültürden yana bir hizmetin varsa Büyükçekmece’de, sen o zaman insansın” sözleri ile duygularını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.