SERGİ 10 GÜN DAHA UZATILDI

SERGİ 10 GÜN DAHA UZATILDI
Silivri Belediyesi ve İBB Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in, “ Silivri’nin Dününe ve Bugününe Aynı Açıdan Bakmak” adlı fotoğraf sergisi 10 gün daha uzatıldı.
 Silivri ve İBB Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in 4. Sergisi olan ve 3 Kasım 2013 tarihinde açılan “Silivri’nin Dününe ve Bu gününe Aynı Açıdan Bakmak” isimli fotoğraf sergisi ziyaretçi kabul etmeyi sürdürüyor. Yılmaz Kandemir, Kahve Diyarında  bir basın toplantısı düzenleyerek Atatürk Caddesi’nde bulunan Sarıbekir Ailesine ait Tarihi Yoğurthane’de açılan serginin 12 Aralık’a kadar uzatıldığını duyurdu.  Ziyaretçilerin yoğun ilgi göstermesi ve sürekli yeni fotoğraflar getirmesi üzerine sergiyi 10 gün daha uzattığını söyleyen Kandemir;  Bu sergiler Silivri’nin ruhunu yaşatıyor. Bundan sonraki çalışmamam Silivri’nin ruhunu yaşatan bu fotoğrafları kitaplaştırmak olacak” dedi.  

Sergiler amacına ulaştı

Bu güne kadar düzenlediği fotoğraf sergilerinin amacına ulaştığını söyleyen Kandemir; “1985 yılından bu güne Silivri’nin nostaljik fotoğraflarının yer aldığı sergileri açmamın bazı amaçları vardı. Bunlardan birinci amacım, Silivri’mizi hemşirelerimize sevdirmek ve hemşerilik bilincimizin artmasını sağlamak. İkinci amacım da 1985 yılından bu güne dört eski fotoğrafla başlayarak bunları çoğaltmak. Her sergi süresince Silivri’de yaşayan ailelerden yüzlerce fotoğraf gelmeye başladı. 3 Kasım 2013 tarihinde açmış olduğum 4. Sergim boyunca 500 yeni fotoğraf geldi ve 1400’le açarak 1900’e ulaştım. Sergilerimin her iki amacına ulaştığını düşünüyorum” dedi.  

“Anı  defterleri benim için çok önemli”

Fotoğraf sergisinde anı defterine yazılanların onun için çok kıymetli olduğunu söyleyen Kandemir; “Dört sergimin de anı defterlerini saklıyorum. Onlar benim için çok önemli. Son defterden birkaç tane mesajı paylaşmak istiyorum. Mustafa Sorucu: “Bu işin parayla pulla olması imkansız. Sevgili kardeşim Yılmaz Kandemir ve bu nostaljiyi Silivrililere yaşatan herkese ne kadar teşekkür etsek az. Silivri sevgisini daha nice yıllar yaşatması dileğiyle sonsuz teşekkürler.”,  CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yücegök: “Silivri’yi Silivrililere sevdirmek için bıkmadan usanmadan yapmış olduğu çalışmalar için en samimi duygularımla kutluyorum.” Beni çok etkileyen ilginç mesajlardan biri Mediha Dörtyol’dan: “Bana unutmadıklarımı unutturmadığın için sana sonsuz teşekkürler”. Ben bunu hiçbir zaman unutmayacağım” dedi. 

“Bu fotoğraf sergisinde Silivri’nin ruhu yaşıyor”

Silivri tarihini ve geçmişini yansıtan eski resimlerin sergilendiği fotoğraf sergisinin Silivri’nin ruhunu yaşattığını söyleyen Kandemir; Sergiyi tahminlerime göre 10 bine yakın insan gezdi. Bir gün sergiye Feridun Özsoy geldi ve bana çok ilginç bir şey söyledi: “Bu sergide tek bir fotoğrafa baktığım zaman hiçbir şey ifade etmiyor, ama yüzlercesi bir araya geldiği zaman çok şey ifade ediyor. Burada Silivri’nin ruhu yaşıyor. Ölen babalarımız, dedelerimiz, ağaçlar, deniz, Arnavut kaldırımları, ahşap evler, tarlalar, üzüm bağları burada.” Çok ilginç bir değerlendirme” dedi.  

“Bundan sonraki çalışmam Silivri’nin tarihini kitaplaştırmak olacak” 

Bundan sonraki çalışmasının sergide yer alan fotoğrafları kitaplaştırmak olacağını söyleyen Kandemir; “4. Sergimiz 12 Aralık’ta son bulacak. Ve daha fazla eski fotoğraf alamayacağım. Bundan sonraki çalışmalarım fotoğrafların kitaplaştırılmasıyla ilgili olacak. Silivrili ailelerinin desteğiyle bastıracağım kitapta fotoğrafların altlarında açıklamalar yer alacak. İlk etapta 15 bin adet olarak ve kaliteli kağıda basılacak. Böylece torunlarımızın torunlarına çok önemli bir miras bırakmış olacağız. Bu 25 yıllık bir emeğimin sonucu. Silivri’ye yaptığım en büyük hizmet olacak. Tek beklentim Silivrililerin duası” dedi. 
Haber/ Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.