Sertifikayla iş önceliği fırsatı

Sertifikayla iş önceliği fırsatı
Küçükçekmece Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği kültür, sanat ve meslek kursları vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.
İlçede; Sefaköy, Halkalı ve Cennet Kültür ve Sanat Merkezleri’nde açılan 40’a yakın kurstan; son 6 yıl içinde yaklaşık 54 bin kişi yararlandı. Kursiyerler; tamamladıkları kurslar neticesinde hem yeteneklerini geliştiriyor, hem de aldıkları sertifikayla iş önceliği fırsatı yakalıyor. 

2007 yılından bu yana hizmet veren sanat ve meslek (halk eğitim ve belediye onaylı) kurslarına katılım her yıl artarken, gelen talep üzerine branş sayısı da artırılıyor.
 
‘ Kentliyi de inşa ediyoruz’
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, üç kültür merkezinde açtıkları kurslarla, binlerce genci sertifika sahibi yaptıklarının altını çizdi. Vatandaşların kurslara olan talebinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Aziz Yeniay, “ Bizler, kenti inşa ederken, kentliyi de inşa ediyoruz. Bunun yolu da kültürden, sanattan, bilgiden, eğitimden geçiyor. Kültürel faaliyetleri de sosyal belediyeciliğin vazgeçilmez bir parçası olarak gördüğümüz Küçükçekmecemizde, sanatsal faaliyetler hız kesmeden devam ederken, binlerce insanımız meslek kurslarında yeteneklerini keşfedip geliştiriyor. Küçükçekmece büyük bir ilçe ve iyi imkanlar sunulduğunda yetenekler ortaya çıkıyor. Bizler de bununla gurur duyuyoruz” diye konuştu. 

Sanat kurslarından, konservatuara
Küçükçekmece Kültür ve Sanat Merkezleri’nde yetişkinlerin yanı sıra 8-14 yaş arasındaki çocuklara da eğitim hizmeti sunuluyor. Küçükçekmece Belediyesi’nin eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanlığı adına Halk Eğitim Merkezi ile protokolü bulunduğunu ifade eden Başkan Yeniay, ‘Kursları bitirip sertifika almaya hak kazananlar, kendi alanlarına yönelik işlerde çalışırken sertifikalı oldukları için öncelik tanınabiliyor. Özellikle sıcak-soğuk mutfak kurslarımızdan belge alanlar gıda ve yiyecek sektöründe iş bulmada zorlanmıyor. Sanat kurslarımızdan eğitim alan gençlerimiz ise konservatuar sınavlarında başarı göstererek profesyonelleşmeye adım atabiliyor.” dedi. 

Geleceğin müzisyenleri yetişiyor
Küçükçekmece Belediyesi sanat ve meslek kurslarının yanı sıra, geleceğin müzisyenlerini yetiştirmek amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile birlikte hayata geçirdiği "Müzik Akademisi" projesini bu yıl da devam ettiriyor. Müzik  kulağına sahip, fiziksel özellikleri ve yaşları enstrüman çalmaya uygun olan bireylere profesyonel eğitim vererek, müzik okuryazarları yetiştirmeyi amaçlayan akademide, yetenekli gençler 3 yıl boyunca İTÜTMDK profesyonel eğitmenleri tarafından müzik eğitimi alarak, sertifika sahibi olmaya hak kazanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.