Trafikte yabancı dil öğreniyorlar

Trafikte yabancı dil öğreniyorlar
1953 yılında kurulan, bugüne kadar binlerce öğrencisine Almanca öğretmiş, Türkiye’nin köklü yabancı dil öğretim kurumu Fono Genel müdürü Deniz MERİÇ, trafikde herkes yabancı dil öğrenebilir diyor.

 

İstanbul’da araba sahiplerinin, kamu ve özel sektörde çalışanların işe gidip gelişte kullandıkları servislerde, hergün 2 saat geçirdiğini hatırlatan MERİÇ “ her problem bir fırsattır,  bu problemi fırsatı çevirmeli “ diyor.

 

Her arabada ve herkeste CD çalar olduğunu, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusca, Japonya kolay ve hızlı öğrenme kitaplarıyla birlikte verdikleri CD’leri günde bir saat dinleyerek 6 ayda yabancı dil konuşmanın mümkün olduğu söylüyen MERİÇ dil öğrenmek için gayret göstermek gerekliliğine dikkat çekiyor. 

Fono kurucusu Şükrü MERİÇ de şöyle anlatıyor:

 

“ Trafikte yabancı dil öğrenen yüzlerce kişi biliyorum. Metro, Tranvay, Otobüs, dolmuşlarda, çarşıya giderken okuduğu kitaplar, dinlediği CD lerle dil öğrenenlerin sayısı artıyor.

Okulda veya kurslarda Almanca-İngilizce öğrenmek için farklı tecrübe yaşamış, buna rağmen dil probleminizi çözememiş olabilirsiniz. Bu sonuç kesinlikle sizin bu dili öğrenemeyeceğiniz anlamına gelmez. Çünkü sizin öğrenememe nedeniniz kullanılan öğretim yönteminin yanlışlığından kaynaklanmaktadır ve zaten bu klasik öğretim yöntemleri artık bütün dünyada yavaş yavaş terk edilmektedir. “

 

İdeal farklı öğrenme sistemi

Gezerken, araba kullanırken dinlenen CD lerle dil öğrenmek farkı bir öğrenme sistemi diyen uzmanlar, her dil yeni bir iş ve güçlü ekonomik yapı diyorlar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum