Türkü gecesinde duygu dolu anlar

Türkü gecesinde duygu dolu anlar
Etnik ve yerel ezgilerin iki ustası, perdesiz gitarın yaratıcısı Erkan Oğur ve müzisyen İsmail Hakkı Demircioğlu, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi. Türkiye’nin farklı yörelerine ait eserler seslendirilen konserde Erkan Oğur ve
Etnik ve yerel ezgilerin iki ustası, perdesiz gitarın yaratıcısı Erkan Oğur ve müzisyen İsmail Hakkı Demircioğlu, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi. Türkiye’nin farklı yörelerine ait eserler seslendirilen konserde Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu gönülleri fethetti.
 
 KIVIRCIK ALİ’NİN ANISINA
 
Sanatçı Erkan Oğur, “Eski deyişler, türküler ve nefesleri büyük bir coşkuyla ve keyifle seslendiyoruz. Böylesine önemli bir kitle karşısında olmak ve güzel türkülerimizi onlarla birlikte seslendirmek bizim için de büyük onur. Türkülerimize yüksek sesle katılın ki bu coşkuyu birlikte paylaşmış olalım. Böylelikle bugünün manası da ortaya çıksın. Bu akşam ne söyleyeceksek hepsi Kıvırcık Ali için olsun" diyerek konserine başlayan Oğur ve Demircioğlu ikilisi, Türkiye’nin farklı yörelerine ait türkü, deyiş ve şarkıları müzikseverlerle buluşturdu.  Özellikle "Yarim senden ayrılalı, bülbülüm altın kafeste, Divan-ı aşık gibi, Zeynebim" gibi bilinen türküleri  usta sanatçılar, kendilerine özgü yorumlarıyla seyirciyi duygulandırdı.
 
SEYİRCİLER DE EŞLİK ETTİ
 
Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden,  bazı birim müdürleri ve yüzlerce Küçükçekmeceli müzikseverin katıldı. Konserde salonu tıklım tıklım dolduran konuklar, türkülere de eşlik ederek, doyasıya müzik keyfi yaşadı. Ülkemizin farklı yörelerine ait türkülerin yanı sıra Yunus Emre ve Pir Sultan Abdal’dan deyişler de okuyan Erkan Oğur ile İsmail Hakkı Demircioğlu, salondakilere unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren konserde izleyiciler, ikilinin türküleriyle kimi zaman hüzünlendi kimi zaman da keyiflendi.
 
AYAKTA ALKIŞLANDILAR
 
Müziğe 4 yaşında keman, bağlama ve cümbüş çalarak başlayan, perdesiz gitar ve perdesiz bağlamayı icat eden Oğur,  Türk Müziği’ne icracı ve yorumcu olarak büyük katkı sağladı. Erkan Oğur, dünya müzik literatüründe yerini almasına neden olan yeteneği ile Küçükçekmecelilerden tam not aldı. Küçükçekmeceliler, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nu dakikalarca ayakta alkışlayarak, onları ödüllendirdi.
 
TÜRKÜ DİNLEYENLER KÖTÜLÜK YAPMAZ
 
Konser bitiminde bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, “Elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz biz türkü dostlarının çok sevdiği Kıvırcık Ali için Allah’tan rahmet diliyorum. Türkü dinleyen insanların başka insanlara kötülük yapmasına imkan yok. Gerçekten şu sözlerde, şu deyişlerde bunu çok daha iyi anlıyoruz. Onun için bu deyişleri bizlere aktaran Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’na çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Ardından Kuzugüden, verdikleri konser için Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisine çiçek verdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.