Ünlü sanatçılar jüri üyeliği yaptı

Ünlü sanatçılar jüri üyeliği yaptı
Küçükçekmece Gösteri Sanatları Akademisinin oyuncu seçmelerinde jüri koltuğunda ünlü oyuncular, Emre Kınay, Pelin Su Pir, Çiçek Dilligil ve Levent Tülek vardı.

 

Geleceğin sanatçıları, Küçükçekmece’de yetişiyor

 

Küçükçekmece Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl geleceğin sanatçılarına kapılarını aralayan Gösteri Sanatları Akademisi, yeni öğrencilerini arıyor.

 

Konservatuarlara alternatif bir programa sahip olan akademi; hayatlarında sanatı önemli bir yere koyan 16 yaşından büyük adayları, sahneye hazırlıyor. Sahne sanatlarını meslek olarak seçmek isteyen adayların yoğun ilgi gösterdiği akademide oyunculuk seçmeleri ünlü jüri üyelerinin katılımıyla yapıldı. Seçmelere akademi eğitmenlerinin yanı sıra ünlü oyuncular Emre Kınay, Pelin Su Pir, Çiçek Dilligil ve Levent Tülek de katıldı.

 

Ünlü oyuncular jüri koltuğunda

 

Seçmeler sırasında her aday biri komedi biri dram olmak üzere iki adet tirat sahneledi.  Tiyatro ve sahne sanatlarına gönül vermiş adayların katıldığı seçmelerde, ünlü oyuncular adayları tek tek izledi. Seçmelerde, heyecanlı olduğu gözlenen adayları sakinleştiren jüri üyeleri, oyunculuk deneyimlerini de onlarla paylaştı.

 

Önümüzdeki günlerde eğitime başlayacak olan akademi,  oyunculuk ve pantomim alanında  öğrenci yetiştirecek.  Akademide, 25 öğrenci iki yıl boyunca alanında uzman eğitmenlerden ders alacak. Oyunculuk, beden-hareket, diksiyon, şan dersi ve sahne uygulamalarının yanı sıra ünlü oyuncuların konuk olacağı atölye çalışmalarında öğrenciler,  teorik ve pratik çalışmalar yaparak, kabiliyetlerini geliştirecek. Oyunculuk eğitiminin sonunda öğrenciler, oyunculuk mesleğini icra edecek donanımı edinerek, belediye onaylı katılım belgesi almaya hak kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.