Uyuşturucuyla tiyatrolu mücadele

Uyuşturucuyla tiyatrolu mücadele
Avcılar Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün “Madde Kullanımı ve Bağımlılığını Önleme” konusunda gençleri bilinçlendirmek amacıyla düzenlediği, tiyatro gösterimiAvcılar Barış Manço Kültür Merkezin’de başladı.
Tiyatro Yeniden grubunun oynadığı Şah Mat isimli oyun 15 gün boyunca  Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde oynanacak. İlçemizdeki okulların 9. Sınıf öğrencilerinin izleyeceği oyunlara ilk olarak Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi, Avcılar Anadolu Lisesi ve İHKİB kız Teknik ve Meslek Lisesi 9. Sınıf öğrencileri katıldı. Oyunda gençlerin uyuşturucu madde tuzağına nasıl çekildiğini ve yaşadıkları hayatın nasıl bir karanlık çukur olduğu anlatılıyor. Köyünden kan davasından kurtulmak okumak için gelen Urfalı gencin İstanbul metropolünde yalnızlığını kendine yakın hissettiği insanlarla giderebileceğini, anlayan simsarların yavaş yavaş içine çektikleri çukurda dramatik sonu etkili bir şekilde anlatılıyor.

Keyif veren maddelere ve gençleri çektikleri tuzakta krallıklarını sürdürmeye çalışan simsarlara karşı çocuklarımızı, çevremizi bilinçlendirilmesi kapsamında ki program 12.05. 2014 tarihinde itibaren 15 gün sürecek oyun, iki seans halinde gösterilecektir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.