'Vay başımıza gelenler' sahnedeydi

'Vay başımıza gelenler' sahnedeydi
Tarihten kadın - erkek ilişkileri Beylikdüzü’nde anlatıldı.
Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi, bu sefer ilişkilerin Adem’le Havva’dan itibaren ilk doğuşunu anlatan “Vay Başımıza Gelenler” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Seyirciyle girilen diyaloglarda da komik anektotlar ortaya çıktı.

Beylikdüzü Belediyesi hayatın her yönünden etkinlikle vatandaşı buluşturmaya devam ediyor. Yeni yılla birlikte kültür-sanat etkinliklerine daha da hız veren belediye yönetimi, sanatın her alanından örnekleri vatandaşın ayağına getiriyor. BKM’de sahneye çıkan Kumbara Görsel Sanatlar Ekibi, seyirciyi “Vay Başımıza Gelenler” oyunuyla buluşturdu. Oyun, kadın ve erkek arasındaki ilişkilere mizahi bir yönden yaklaşırken, her iki cinse de gönderdiği mesajlar gayet etkileyiciydi. “Vay Başımıza Gelenler”, salondaki konukların kendilerini de sorgulamaya itti.

Yasaklar Tartışıldı


Kadın-erkek ilişkilerinin Adem’le Havva’dan günümüze nasıl dönüştüğünün anlatıldığı oyunda, demokrasi adı altında getirilen yasaklardan da bahsedildi. Erkeklerin kadınlara karşı tavırları, kabalıkları ya da kibarlıkları ve bunun karşısında kadınların verdiği tepkiler görülmeye değerdi. Demokrasi içerisinde keyfi yasaklar olmasının yanlış olduğunun da anlatıldığı skeçlerle yapılan canlandırmaların olduğu oyunda, yasakları kimin neye göre koyduğu ve mantığı tartışıldı. Gülerken seyircilerin kendi hayatlarından da kesitlere rastladığı oyunu yoğun bir kalabalık izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.