Yılmaz Kandemir'in resim sergisi ağlattı!

Yılmaz  Kandemir'in resim sergisi ağlattı!
Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in 1932, 1987 ve 2013 yıllarında çekilen eski fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi, sergiyi gezen herkesi duygulandırdı. Yakınlarının fotoğraflarını sergide gö

 

Yılmaz Kandemir tarafından derlenen ve “Silivri’nin dününe ve bugününe aynı açıdan bakmak” isimli fotoğraf sergisinin açılış töreni İlçe Protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. "Silivri'nin Dününe ve Bugününe Aynı Açıdan Bakmakadı verilen fotoğraf sergisinin açılışı, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, AK Parti Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Metin KarAkaş, CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Yıldırım, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko  ve Yılmaz Kandemir birlikte yaptı.

Kandemir 1935 senesine ait fotoğraf hediye etti

Mektebim Okulları’nın sponsorluğundaki sergi, Atatürk Caddesi üzerinde Sarıbekir Ailesi’ne ait olan tarihi yoğurthane binasında 1 ay boyunca sergilenecek olan fotoğraf serginin açlış programında, Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, AK Parti Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Metin KarAkaş, CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Yıldırım ve Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko’ya 1935 yılında çekilen Silivri’nin eski fotoğraflarından hediye ederek, katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Hem duygulandırdı hem de onurlandırdı

Fotoğraf Sergisinde Genç yaşta vefat edenler, Silivri’nin Ünlüleri, Silivri’ye hizmet eden ve ahirete göç etmiş Oda Başkanları, Belediye Başkanları, Gazeteciler ve  Halkoyunları ve bir çok özel köşelerin gezenlerin oluşturulması vatandaşları hem duygulandırdı hem de onurlandırdı. 

 

4. sergi herkese nostalji yaşattı

4. Sergisini düzenleyen Silivri aşığı Yılmaz Kandemir, ilk sergini 1987 yılında “Silivri’nin dünü bugünü” ismiyle açtı. 1993 Yılında ikinci sergisini “Silivrimiz” ismiyle açtı.  2008 yılında üçüncü sergisini, “Bir zamanlar Silivri” ismiyle açan Kandemir, 3 Kasım 2013 tarihinde  “Silivri’nin dününe ve bugününe aynı açıdan bakmak” isimli fotoğraf sergisiyle Silivrililere nostalji yaşattı.

 

Serginin şeref konuğu Göksel oldu

 Tarihi Yoğurthane binasında gerçekleştirilen, “ Silivri’nin dününe ve bu gününe aynı açıdan bakmak” isimli fotoğraf sergisinin şeref konuğu ise 500 yıllık Silivrili bir ailenin gelini Kardiyoloji Uzmanı Profosör Siber Göksel oldu. Göksel Silivri ile anılarını paylaşarak, “ Silivri’ye gelin geldim ama Silivri’yi çok sevdim. Silivri yaşanılacak güzel bir ilçedir” dedi.

 

 

Bayan Kandemir’den eşine sürpriz

4. Sergisini açan Kandemir’e eşi Meral Kandemir sürpriz yaptı. Yılmaz Kandemir’in kendisine 1984 yılında eşine hediye ettiği fotoğrafı yanında kırmızı bir gül ile hediye eden Meral Kandemir’in bu sürprizi davetliler tarafından alkışlandı. Kandemir’i eşi, kızı ve yakınları açılışta bir an olsun yalnız bırakmadı.

Haber/ Fatma Sarıbıyık  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.