Zürih Gençlik Orkestrası büyüledi

Zürih Gençlik Orkestrası büyüledi
15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış konserine çıkan Zürih Gençlik Orkestrası dinleyicilerini adeta büyüledi.

CIOFF tarafından 2010 ve 2011 yıllarında “Dünyanın en iyi kültür sanat festivali” seçilen 15’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahne alan Şef Martin Bauer yönetiminde Zürih Gençlik Orkestrası, muhteşem performansı ile Büyükçekmecelilerin yüreğine dokundu.

Samanyolu sürprizi

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konsere çok sayıda sanatsever ile festivale katılacak ülkelerden gelen konuklar katıldı. Yaşları 14 ile 18 arasında değişen Zürih Gençlik Orkestrası’nın repertuarında, Johann Sebastian Bach, Ludwing van Beethoven, Wolfgang Amedeus Mozart, Igor Stravinsky ve Franz Schubert gibi dünyaca ünlü bestekarların eserlerine de yer verildi. Konserin finalinde Berkant’ın Samanyolu isimli unutulmaz eserini seslendiren orkestra ayakta alkışlandı.

 “Yurtta barış dünyada barış”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 yıldır dünyanın en saygın festivallerinden birini yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Festivalleri yaşatmak çok zordur. Bir dünya festivali olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalini hep yükselterek yaşatıyoruz. Festivalin bu yılki teması Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurtta barış dünyada barış’’ sözüdür. Artık dünyada savaşlar son bulsun, akan kanlar dursun istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.