Beyliküdüzü 360 derece açıyla internette..

Beyliküdüzü 360 derece açıyla internette..
Beyliküdüzü 360 derece açıyla internette.. Beylikdüzü’nde tüm cadde ve sokaklar 360 derece görüntüleniyor. Bilgisayar ortamına aktarılan envanter yapılan çalışmalarda büyük kolaylık sağlayacak.
Beyliküdüzü 360 derece açıyla internette..
Beylikdüzü’nde tüm cadde ve sokaklar 360 derece görüntüleniyor. Bilgisayar ortamına aktarılan envanter yapılan çalışmalarda büyük kolaylık sağlayacak.
Beylikdüzü cadde ve sokaklarının bilgisayar ortamına aktarıldığı çalışmayla bölgeye ait görsel bilgiye anında ulaşılabilecek. Belediyenin teknik alt ve üstyapı çalışmaları için de büyük kolaylık sağlayacak bu projeyle kaldırım, yol ve binalarla ilgili bilgiler ve görsellere ulaşılabilecek. Türkiye’de yeni kullanılmaya başlanılan sistemle, Beylikdüzü’nün tüm mekânlarını internet ortamında görülebilecek.
Beylikdüzü 360 derece açıyla masanızda
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Bu çalışmayla bugüne ait çok kapsamlı bir şekilde cadde ve sokakların arşivlerini oluşturarak geleceğe güzel bir miras bırakacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Proje sayesinde belediye çalışanları haritadan sokak görüntüsüne, sokak görüntüsünden de haritaya ulaşarak, sokak etütleri için sık sık araziye çıkmadan masasındaki bilgisayardan sokakları görerek, çalışmasını gerçekleştirebilecek. Yapı kontrol, imar ve şehircilik, plan ve proje,  ruhsat ve denetim, fen işleri, park bahçeler ile zabıta müdürlüklerinin çalışmalarında cadde ve sokaklarla ilgili her türlü çalışmalarda altlık oluşturacak 3D 360°  video görüntüleri; proje yapılması, denetlenmesi, yönetilmesi ve karar destek noktasında yardımcı olacaktır” dedi.
Sistemin en büyük avantajı belediye bünyesinde yürütülmesi

Beylikdüzü Belediyesi’nde Kent Bilgi Sistemi’nin en büyük avantajının çalışmaların belediye bünyesinde yürütülerek, güncellemelerin sürekli yapılmasının olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı M. Zeki Çanakçı, “Birimler bilgilerini kendileri girmeye başladı. Teknik altyapısı tamamlanan birimlerden olan numarataj, ruhsat, imar ve planlama bürolarında vatandaşların yaptığı müracaat neticesinde güncelleme tarafımızdan yapılmaktadır. Belediyedeki bürolar sistem üzerinden çalışacakları için sistemin güncellenmesi kendiliğinden olacaktır. Bu da sistemin daima güncel kalarak, atıl vaziyete geçmesini engelleyecektir” diye konuştu. Sistemin ön hazırlıklarının devam ettiğini belirten Çanakçı, ilerleyen süreçte hane çalışmalarının başlayacağını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.