Dünya Başkenti İstanbul

Dünya Başkenti İstanbul
İhlâs İlköğretim Okulu öğrencileri, düzenledikleri programla izleyenleri tarihi bir yolculuğa çıkarttı

İhlâs İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Osmanlı kültürünün anlatıldığı programla izleyicilerinin karşısına çıktı. Programı Kaymakam Yusuf Odabaş ile birlikte, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil katıldı.

İhlas Koleji Konferans salonunda gerçekleştirilen program öğrenciler tarafından yapılan, Osmanlı mimarisinin anlatıldığı maketlerden oluşan serginin açılışı ile başladı. Maketlerden oluşan serginin açılışı Kaymakam Yusuf Odabaş ve Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil tarafından gerçekleştirildi. Eski İstanbul eğlencelerinin anlatıldığı etkinlik, eski İstanbul şiirlerinin okunmasıyla devam etti. “Saraylarda Musiki” adlı belgesel de misafirler tarafından dikkatle takip edildi. Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan Hacivat Karagöz Orta Oyunu, programın en fazla beğenilen bölümlerinden biri oldu. 

Başkan Yusuf Uzun’u temsilen programa katılan Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, İstanbul’un sadece Avrupa değil dünya kültür başkenti olduğunu söyledi ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.