Muharrem ayı,bolluk bereket demek…

Muharrem ayı,bolluk bereket demek…
Öğrencilerle Aşure Günü üzerine konuşan Başkan Uzun, “Muharrem ayı; aşure demek, bolluk, bereket, kaynaşma, paylaşmak demektir. Farklı milletlerde, dinlerde kutlanan ‘Aşure’nin anlamı bizde matemi ifade eder. Bizler aynı dine mensup insanlar olarak kardeş

Kültürel değerlerimizden biri olan ve matemi ifade eden Aşure Günü unutulmayarak, Beylikdüzü Belediyesi tarafından farklı noktalarda binlerce kâse aşure dağıtıldı. Öğrencilerle Aşure Günü üzerine konuşan Başkan Uzun, “Muharrem ayı; aşure demek, bolluk, bereket, kaynaşma, paylaşmak demektir. Farklı milletlerde, dinlerde kutlanan ‘Aşure’nin anlamı bizde matemi ifade eder. Bizler aynı dine mensup insanlar olarak kardeşiz, insan olarak kardeşiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kardeşiz” dedi.

Kültürel ananelerimizden biri olan ve matemi ifade eden Aşure Günü’nde Beylikdüzü’nün farklı noktalarında vatandaşlara aşure dağıtıldı. Paylaşmanın ön plana çıktığı Aşure Günü’nde Adnan Kahveci Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Camii, Gürpınar Cem Evi gibi Beylikdüzü’nün farklı yerlerinde binlerce kişi, dağıtılan aşurelerden aldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da günün anlamına yönelik, 75. yıl Cumhuriyet Lisesi’nde düzenlenen programa katıldı. Öğrencilerle Aşure Günü üzerine konuşan Başkan Uzun, “Muharrem ayı; aşure demek, bolluk, bereket, kaynaşma, paylaşmak demektir. Farklı milletlerde, dinlerde kutlanan ‘Aşure’nin anlamı bizde matemi ifade eder. Bizler aynı dine mensup insanlar olarak kardeşiz, insan olarak kardeşiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kardeşiz. Bizi birbirimize bağlayan ortak paydaları mutlaka en iyi şekilde algılamak, değerlendirmek ve uygulamak durumundayız. Ayrıca hangi dine, hangi millete, hangi etnik guruba mensup olursak olalım, birbirimizi sevmek ve saygı duymak durumunda olduğumuzu unutmayalım” dedi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.