21 noktadan yöneteceğim

21 noktadan yöneteceğim
Muhtarların statüsünü değiştirecek projesini anlatan Belediye Başkan Adayı Yıldız, “Küçükçekmece İstanbul’un en büyük ikinci ilçesi ve herkese ulaşmak kolay değil.

Halkın isteklerini dinleme, yerine getirme maksadıyla Küçükçekmece‘de bulunan 21 mahallenin muhtarı, belediye başkan yardımcısı olacak. Muhtarların maaşları iyileştirilecek ayrıca gerekli görüldüğü takdirde de kendilerine araç tahsis edilecek. Mahalle’de istihdam edilen belediye personeli, mahalle muhtarının hazırlayacağı liste içerisinden belediye yetkililerince hakka ve liyakata bağlı kalınarak seçilecek. Seçilen personelin tamamıda kadrolu belediye çalışanı olacak. Bununla birlikte mahalle muhtarlıklarının binaları da ihtiyaca uygun olarak genişletilecek. Projenin önemli bir tarafıda Belediye ile Muhtarlıklar el ele verecek ve taşeron sisteminin önüne geçilecek. Küçükçekmecelilerin işsizlik sorunlarına da bir nebze olsa da çare bulunmuş olacak. 21 Mahalleden 21 Belediye Başkan Yardımcısı sistemiyle gelecek olan yerinden yönetim anlayışıyla hizmetler daha hızlı yapılacak ve vatandaşın oylarıyla seçilen muhtarlarında pasif olan idarecelik yönü aktifleştirilecek. Sistemin adaletli bir şekilde yürütülmesini ise belediye sağlayacak. Bu proje kapsamında en önemli detay ise; mahalleyle ilgili yapılacak olan ihalelerin canlı yayında halka sunulacak olması. Mahallelere kurulacak olan dev ekranlardan halk ihalenin yapılışını canlı izleyerek hizmetin tamamen şeffaflaşması ve yolsuzluğun önüne geçilmesi sağlanacak” şeklinde konuştu.

Yerinde kentsel dönüşüm

Konuşmanın ardından soru-cevap kısmına geçilirken Yeni Mahalle Muhtarı Ayhan Ergün kentsel dönüşümün nasıl gerçekleşeceğini sordu. Bunun üzerine Yıldız “Öncelikle ailelerle sözleşme yapılacak. 3 maddede anlaşacağız. Birincisi herkes kendi mahallesinde oturacak. İkincisi herkes kendi komşusuyla oturacak. Üçüncüsü ise eğer hak sahibinin evi bizim söylediğimiz değerde olmazsa aradaki farkı biz karşılayacağız. Kimsenin endişesi olmasın yerinde kentsel dönüşüm olacak” dedi.

İşgaliye parası muhtarlardan alındı

Diğer bir soru ise İstasyon Mahallesi Muhtarı Mustafa Dikel’den geldi. Dikel’in “Belediyenin bize tahsis ettiği muhtarlıkların işgaliye parasını muhtarlar ödedi. Belediye bunu üstlenmedi. Mağdur olduk. Bununla ilgili ne yapacaksınız?” sorusuna Yıldız, “Tüm adaletsizlikleri giderip muhtarlarımızın sıkıntılarını çözeceğiz” diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.