3. ROMAN ÇALIŞTAYI YAPILDI

3. ROMAN ÇALIŞTAYI YAPILDI
CHP Roman yurttaşların sorunlarını ve çözümlerini tartıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile eski Milletvekili Çetin Soysal koordinatörlüğünde düzenlenen "3. Roman Çalıştayı" İstanbul Kumburgaz Artem
Türkiye genelinden katılım
Çalıştay'a istanbul, İzmir, Antalya, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Hatay ve Balıkesir illerinden çok sayıda ilçelerden 6 Roman Federeasyonu ve 50 Roman Derneğinin başkan ve temsilcileri katıldı.

Akademisyenler Romanların sorunları üzerine sunum yaptılar
Çalıştayda Romanların sorunları üzerine Prof. Dr. Levent Ürer, Neşe Erdilek, Serkan Akan ve Cihan Uzunçarşılı Baysal birer sunum yaparken Prof. Dr. Ömer Babaoğlu da çalıştaya görüşlerini bildiren bir tebliğ gönderdi.

Genel başkan yardımcısı Nihat Matkap Romanları dinledi
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP 23. Dönem Milletvekili Çetin Soysal bugüne kadar yapılan çalıştaylar hakkında bilgi verdi.
Matkap, "CHP hiç bir yurttaşın etnik kökenine, mezhebine ve uyruğuna göre politika üretmez. CHP tüm yurttaşların eşit, özgür ve saygın birer yurttaş olarak toplumda yer alması için mücadele eder. Romanların sorunları ayrışarak değil birleşerek çözülür. Birlikte ve örgütlenerek hareket etmelisiniz. Bu süreçte CHP her alanda sizlerin yanında olacaktır" Dedi. 

Sonuç bildirgesini Kılıçdaroğlu açıklayacak.
Çalıştayı değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de
Roman çalıştayının sonunda sorunlar ve çözümler konusunda alınacak ortak kararı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  28  Nian Pazar günü İstanbul Bakırköy'de düzenlenecek "Büyük Roman Buluşmasında" kamuoyuna açıklayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.