Aday adayları tanıtıldı...

Aday adayları tanıtıldı...
CHP Büyükçekmece İlçe Örgütü, 2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarını tanıtma toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Büyükçekmece Üyelerinin yanı sıra CHP Parti Meclis Üyesi Ercan KARAKAŞ, İstanbul 3. Bölge Örgütten
Toplantıyı Açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Dursun TAZEGÜL, selamlamadan sonra bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere, katkı ve katılım sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Çok değerli Parti Büyüklerim ve Partili arkadaşlarım;

Her beş yılda bir yapılan yerel seçimler, her siyasi partiye olduğu gibi bizede iktidara gelme şansı ve fırsatı sunmaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak; bu şansı ve fırsatı çok iyi ve çok verimli şekilde kullanmak ve değerlendirmek zorundayız.


Parti üst kurullarımızın ve Genel Merkezimizin, bu top yekün çalışmaların yapılmasına imkan tanıyacak, şartların oluşması ve kanalların açılması için, her türlü tedbirleri alacağına inanıyor ve ayrıca, parti örgütlerinin Aday belirleme yöntemi olarak “Önseçim veya Eğilim yoklaması” taleplerini dikkate alıp; parti içi demokrasiyi gözeteceklerine ve parti üyelerimize, adayları belirlemede tercih hakkı tanıyacaklarına olan inancım tamdır.
Buradan Parti üyesi olan ve partimize oy veren herkesi kendi oy kullandığı sandık çevresinde görev almaya davet ediyorum. Görev almak isteyen arkadaşların, mutlaka ilçemize müracat etmelerini rica ediyorum.


Arkadaşlar, sözlerimin başında söylediğim gibi 2014/Mart sonu yapılacak Yerel seçimlerde Partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını alıp iktidara gelmesini sağlamak için; mutlaka hepimiz çok çalışmalıyız ve çalıştırmalıyız. Kısaca ve başka bir ifadeyle İstanbul’da ve Türkiye’de AKP iktidarının kötü yönetimine son vermek istiyorsak, top yekün bir çalışma ortaya koymak zorundayız diye sözlerini bitirdi. 
Daha sonra Kürsüye gelen Hüseyin AKSU konuşmasında Örgütün Eğilim Yoklamasından taraf olduklarını bildirerek; “Çok önemli bir süreçteyiz. Seçim sürecinde olabildiğince disiplinli tamamlayacağız. Aday adaylarımız birbirine rakip değildir, bizim rakibimiz  AKP’dir. Seçim sürecini bu bilinçle götüreceğiz. Ayrıca hiç kimse CHP’nin üstünde değildir, hepimiz partinin neferiyiz. Her kademedeki partililerimiz büyük bir özveri ve disiplin ile çalışacaktır. Partinin adayı kim olursa olsun tüm örgütün o adayın arkasında çalışacağına inanıyor ve adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum.
İlçe örgütlerimizin danışma kurullarının ve İl danışma kurulumuzun aldığı kararla 39 ilçede ön seçim ile adaylaşma süreci yaşayacağız. Bu kararlar partimizin en üst yönetim organları olan Parti Meclisimize ve Parti MYK’mıza sunuldu.  Örgütün talepleri özellikle belirtildi.
Partinin başarısı için el birliği ile çaba göstermeliyiz. AKP’nin iktidarının başlangıcı İstanbul’u kazanmakla oldu. Bizim de şuan amacımız İstanbul’u kazanmak ve 2015 seçimlerinde de ülke genelinde iktidar olmaktır. Bu inançla çalışmalıyız ve bunu başarmamız mümkün.” dedi.
Parti Meclisi Üyesi Ercan KARAKAŞ ise “Sıradan bir söz gibi geliyor ama İstanbul’u almak Türkiye’yi almak demektir. İstanbul Türkiye’nin mozaiği, aynasıdır. Türkiye’de ne varsa burada da var. Üretimiyle, bilgi birikimiyle, çağdaşlığı ile İstanbul gerçekten Türkiye için önemli. Biz İstanbul’u ve Ankara’yı zamanında o günkü Sol’un bazen İki parti, bazen üç parti ile seçime girmesiyle kaybettik. Başbakan 94’te % 27 ile seçildi, karşısındaki gruplar, bizim adaylar, bölünen oylar neredeyse % 75. Şimdi bu hatamızı düzeltmemiz lazım. Akp’nin oyları inişe geçmeye başlamıştır.

 Taksim Gezi olaylarında anti-demokratik tutum, dış politikadaki anti-demokratik tutum, dış politikadaki mezhepçi çizgiler, Atatürk’ün koyduğu “Yurtta barış, dünyada barış” dış politikası esasını terk etmesi, batıya önce şirin görünüp, şimdi İslami kesimin liderliğine daha çok soyunmuş olması, eski Osmanlıcılığın hortlatılmış olması, bütün dünyanın demokratik, barışçıl çevrelerinde de AKP’nin aslında başta söyledikleri gibi olmadığını ve aslına dönmeye başladığı görülmştür. 
Tüm bunlar göz önüne alarak ve ön  seçim ile aday belirlediğimiz 73,77 ve 89 seçimlerinde nasıl başarılı olduysak bu gün de adaylarımızı ön seçimle belirlediğimiz takdirde başarı uzak değildir” dedi. Daha sonra Soy İsim Alfabetik sıralamasına göre ilk konuşmacı olan;
B.Çekmece Belediye Başkanı ve yeniden CHP Belediye Bşk. Aday Adayı olan Hasan AKGÜN ile 2. Konuşmacı sırasında olan  CHP B.Çekmece Belediye Bşk. Aday Adayı Erkan KOÇALİ’nin adları okundu, salonda olmamaları nedeniyle 3. Sıradaki CHP B.Çekmece Belediye Başkanı Aday Adayı olan Mehtap TAZEGÜL’e söz verildi.

Selamlama ve Özgeçmişini sunan Mehtap TAZEGÜL Aday olma gerekçelerini ve projelerini anlattıktan sonra; 
Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecim boyunca partim için büyük onur duyarak çalışmalarımı sürdürmekteyim. Ben değil biz diyerek, partimin her şeyin üzerinde olduğunu bilerek çalışıyorum. Adaylık sürecine giden yolda üyelerle aday eğilim yoklamasının önemine ve demokratik bir yöntem olduğuna inanıyorum.
Halkımız ve örgüt üyelerimiz ile yaptığımız görüşmelerimizde, ön seçim veya aday eğilim yoklaması talebi yani sandık ağır basmaktadır. Halkımız kendilerini yönetecek adayı kendilerinin seçmesini en doğal hakları olarak görmektedirler. Üyelerimiz kimi seçerse kimi uygun görürse çıkan sonuca razı olacağımı ve Aday olmasam dahi Adaymış gibi çalışacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum.

Yerel seçimlerdeki başarımız mutlaka önümüzdeki genel seçime de olumlu etki yapacaktır ve partimizin iktidar yolunda atılmış önemli adımlardan biri olacaktır. Partimizi sadece kendi İlçemizde değil İstanbul’da iktidar yapmak ve önümüzdeki genel seçimde Genel Başkanımız Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU’nu Başbakan yaparak, Partimizi Ülkede İktidar yapana dek çalışacağız diyerek sözlerini bitirdi. 
4. Konuşmacı olarak Kürsüye gelen B.Çekmece Belediye Başkan Aday Adayı Ercan TEKDEMİR ise yaptığı konuşmaya “Gezi Parkındaki ve Odtü’deki direnişçilere selam göndererek ve Cumhuriyetin Kurulması ve 90. Yılına ulaşmasında emeği geçen herkesi anarak başladıktan sonra,  “Recep Tayip ERDOĞAN Monarşisine ve Akp Oligarşisine karşı direnen son kale CHP’dir.

Orantısız zeka kullanan gençler, Denizlerin Ruhu ile Gezi parkında, Odtü’de tekrar uyandı, direndi ve direnmeye devam edecek. Genelden, yerele geçersek; Sn. Meclis Üyesi aday adaylarıma sesleniyorum; Başkan olursam olmazsa olmazlarım var. Çakma meclis üyeliği olayı bitecektir. Örgütselleşmemiş hiç kimsenin aday gösterilmesi söz konusu olmayacaktır. Örgütten kopuk meclis üyesi kadrosu son bulacaktır.

Örgütün başkanı – belediye başkanı sorunu son bulacaktır “dedi.


Daha sonra Belediye Meclis Üyelerine Soy İsim Alfabetik sırasına göre ilk söz B.Çekmece Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı  Bilal ABAY’a verildi. Kendisini kısaca tanıtan ve siyaset yapma amacını anlatan Bilal ABAY’dan  sonra yaklaşık 45 civarında Meclis Üyesi Aday Adayı kendisini tanıtma imkanı buldu. Toplantının sonunda Katılımcılara teşekkür eden İlçe Başkanı Dursun TAZEGÜL Bütün Aday Adaylarına baş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.