AK Parti Beylikdüzü'nde hesap kesimi!

AK Parti Beylikdüzü'nde hesap kesimi!
Yerel seçimlerde adeta hezimet yaşayan AK Parti Beylikdüzü'nde faturanın kime kesileceği gündem oluşturdu. Yakın zamanda teşkilat yapısında değişikliğe gidileceği öne sürülürken, İlçe Başkanı Nevzat Demiröz ve Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Yusuf Uz

İstanbul'da seçim kaybeden tek ilçe olarak manşetlere düşen Beylikdüzü Belediyesi'nin CHP'ye geçmiş olması, AK Partili kurmayların da gündeminde yerini aldı. AK Partili yetkililer faturanın kime kesileceği üzerine çalışma yapıyor.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Nevzat Demiröz'ün ilçe başkanı olmasında etkin rol alan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat Başkanı Halis Dalkılıç'ın, "Nevzat Demiröz benim günahımdı, sorumluluğu üstleniyorum" dediği öne sürülüyor. Parti kurmaylarının, ilçe teşkilatının çalışmalarından hoşnut olmadığı en kısa sürede değişikliğe gidileceği belirtiliyor.

AK Partili aday Yusuf Uzun'un bir kısım güçlerin etkisiyle bir kez daha aday gösterilmesinin büyük hata olduğunun geç fark edildiği, ilçedeki partililerin karşı durmasına rağmen Uzun'un aday gösterilmesinde etkin olanların nasıl bir açıklama yapacağı merak konusuyken, seçim hezimetine karşın İlçe Başkanı Demiröz ve AK Partili aday Yusuf Uzun'un kendilerini başarılı ilan etmesi de partililerce tepkiyle karşılanıyor.

Sosyal medya ve kulislerde ciddi eleştiriler yönelten partililer, "Defalarca tepkimiz koyduk, buna rağmen aday konusunda ısrar edildi. Beylikdüzü, altın tepside CHP'ye ikram edildi. Seçimin kaybedilmesi bir yana ilçe teşkilatındaki düzensizlik ve ciddiyetsizlik bertaraf edilmezse, Beylikdüzü'nde AK Parti'den hiçbir eser kalmayacak" şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Seçim sonrasi siyasi hareketlenmenin yaşandığı Beylikdüzü'nde yeni ilçe başkanı isimlerinin arasında Vehbi Orakçı'nın adı dillendirilmeye başlandı. 2004-2009 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığını yapan Orakçı, 2014 yerel seçimlerinde de aday adayı olarak siyasette varlığını öne çıkarmıştı. Orakçı'nın, ilçe başkanı olması durumunda Beylikdüzü'ndeki dağınık yapıyı toparlayabileceği, önümüzdeki süreçte yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlere daha derli toplu girileceği beklentisi ağır basıyor.

Başarısız bir yerel yönetim dönemi geçiren Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un adı da ilçe başkanlığı için siyasi kulislerde geçerken, ağır seçim yenilgisinin ilk faturasının AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Demiröz ve ekibine kesilmesi bekleniyor… (Kaynak:Yerelkulis.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum