AK Parti'de 73 milyon açılım

AK Parti'de 73 milyon açılım
AK Parti'de milletvekili aday adaylığı için başvurular bugün sona eriyor.

Toplam başvuru sayısının 5 bini bulması bekleniyor. Toplumun her kesiminden ve her meslek grubundan temsilcileri Meclis'e taşıyarak 73 milyona hitap etmeyi hedefleyen AK Parti, engellilerden sporculara, Alevilerden Romanlara kadar farklı grupların önde gelen isimlerini aday göstermeyi planlıyor. Sürpriz isimlerden bazıları şöyle:

ENGELLİLERİN TEMSİLCİSİ ŞENTÜRK
- Dünya Engelliler Birliği'nin kurulması için çaba harcayan sanatçı Metin Şentürk, AK Parti'nin düşündüğü isimlerden biri. Görme engelli milletvekili Lokman Ayva'nın ardından Şentürk'ün
Meclis'e taşınması bekleniyor.
- Romanların ünlü ismi Balık Ayhan da gündemdeki isimlerden biri. Hükümetin 'Roman Açılımı'na destek veren Ayhan Küçükboyacı için Başbakan Erdoğan 'Söylemlerimiz uyar' demişti. 
- Eski milli futbolcu Hakan Şükür'ün adaylığına da kesin gözüyle bakılıyor.

KADIN VEKİL SAYISI İKİYE KATLANACAK
Başbakan Erdoğan, 8 Mart mesajlarında kadın vekil sayısının ikiye katlanacağı sözünü vermişti. Gündemdeki isimler arasında sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya da var. Açılım konusunda 'Eğer somut adım görürsem AKP'yi sonuna kadar desteklerim' diyen Kaya, Başbakan Erdoğan'ın 'Hoşça kal iki gözüm' diyen Ahmet Kaya'ya vefa göstermeyen Türkiye'nin şarkıları eksik kalır' sözünden oldukça etkilenmişti. AK Parti, Kaya'yı aday göstererek, özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik mesajlarını pekiştirmeyi hedefliyor. Geçmişte sık sık AK Parti'yle anılan ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'in adı da yine adaylar arasında geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.