AK Partili vekillere yurtdışı yasağı

AK Partili vekillere yurtdışı yasağı
Başbakan Erdoğan’ın getirdiği yasağın nedeni, muhalefet partilerinin gensoru önergeleri.AK Parti'nin Kızılcahamam kampı, Başbakan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Muhalefetin gensoru önergelerine de değinen Erdoğan, MHP’nin son 6 gensorusuyla ilgili, "CHP ile arayı kapamak için yarışıyor" dedi ve gensoru önergeleri nedeniyle vekillere yurtdışına çıkmayı yasakladı.

 Erdoğan şunları söyledi:

 — Muhalefet, Meclis'in denetim mekanizmalarını çığırından çıkarmaktan, amacından saptırmaktan çekinmiyor. Önceki gün MHP tarafından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile ilgili iki, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile ilgili de birer olmak üzere altı gensoru önergesi verildi.

 — Gensoru, hükümetin düşmesine, genel seçimlere gidilmesine yol açacak kadar ciddi bir denetim mekanizmasıdır. Bu mekanizma muhalefet tarafından akıl almaz şekilde sulandırılıyor... MHP'nin CHP ile arasındaki farkı kapatmak için atağa geçtiği anlaşılıyor. Onun için şimdi altı tane birden. Arayı kapatacak, derdi o. Zannediyor ki 'bunu yaparsam, oylarımda artış olacak'. Bizimle millete hizmet konusunda yarışamayanlar şimdi kendi aralarında gensoru yarışına girdiler. Halbuki kem alatla kemalat olmaz. Bu yol yanlış yol...

 — Diğerlerini bir kenara bırakıyorum, sadece verilen son altı gensoru önergesine baktığınızda gerçekten komik, aslında trajikomik gerekçelere dayandırıldığını görüyoruz. TRT ve Anadolu Ajansı'nın yayıncılık anlayışı gensoru konusu olabilir mi, Gazi Yerleşkesi'nin durumu gensoru konusu olabilir mi, Milli eğitimde 444 sistemine geçildiği için okullarda güvenliğin sağlanamaması diye bir gensoru olabilir mi? Ama çıktıkları zaman milletin karşısında 'Biz 444'ü destekledik, destekliyoruz', dürüst olun, dürüst. Çok açık ve net olun. Tarım ve hayvancılık sektörü bitirilme noktasına getirildi diye bir gensoru konusu olabilir mi Ne bitirildi Bütün gerçekler, bütün rakamlarıyla her şey ortada. Kaç kez bunlar anlatıldı. Ama ne anlatırsanız anlatın bunlar aynı yerdeler.

 — Aslında güçlü bir demokrasinin güçlü bir muhalefete ihtiyacı vardır ama bizim talihsizliğimiz Türkiye'de güçlü bir muhalefet yok, bunun yanında da tabii talihimiz. Sevsinler böyle muhalefeti diyoruz, yola devam ediyoruz. Her seferinde gensoru ellerinde patlıyor ama bunlar yine de akıllanmıyorlar...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.