Akgün: Bir olalım, iri olalım, diri olalım!

Akgün: Bir olalım, iri olalım, diri olalım!
Olağanüstü kongre öncesinde CHP Büyükçekmece’nin delegelerine seslenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “19 Temmuz’da ilçemizin olağanüstü kongresi var.

Birbirinize düşmeyin, bölünmeyin, parçalanmayın. Hacı Bektaş Veli’nin sözünde olduğu gibi, bir olalım, iri olalım, diri olalım. Üç günlük sevinç için birbirinizi rencide etmeyin” diye konuştu.

19 Temmuz tarihinde gerçekleşecek olan CHP Büyükçekmece İlçe Yönetimi’nin olağanüstü kongresi öncesinde partisinin delegelerini iftar yemeğinde ağırlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, birlik ve beraberlik mesajları vererek, tek aday etrafında birleşin çağrısı yaptı. TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşen iftar yemeğine CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Ulvi Gökbulak, Şükrü Metin, İlçe Başkanı Mehmet Tekdemir, belediye meclis üyeleri, eski ilçe başkanları ve çok sayıda delege katıldı.

“CHP bayrağını indirmeyelim”

Akgün, delegelere hitaben yaptığı konuşmada CHP’nin mutlaka başarılı olmak zorunda olduğunun altını çizerek bunun yolunun da yerelde oluşturulacak birlik, beraberlik ve dayanışmadan geçtiğini söyledi. Olağanüstü kongre öncesinde tanışmak ve kaynaşmak amacıyla bir araya gelindiğini belirten Başkan Akgün, “34 yıl sonra Büyükçekmece burcuna diktiğimiz CHP bayrağını ve buradaki egemenliği devam ettirmek, her alandaki oy potansiyelini arttırmak için var gücümüzle çalışmak zorundayız.  19 Temmuz’da ilçe kongresi var. Birbirinize düşmeyin, bölünmeyin, parçalanmayın. Hacı Bektaş Veli’nin de dediği gibi, bir olalım, iri olalım, diri olalım. Üç günlük sevinç için birbirinizi rencide etmeyiniz. Geçen kongrede maalesef bu tabloyu gördük” diye konuştu.

“Tek aday etrafında birleşin”

 Bir aday etrafında toplanıp, geçiş döneminin birlikte kucaklanması gerektiğini kaydeden Akgün; “ Geçiş döneminde yerel yönetimiyle, ilçe örgütüyle, mahallesiyle hep birlikte bu işi kucaklayalım. 3-4 parçaya bölünürsek geçen dönem gibi olacaktır. Sakın ola ki, 3 günlük sevda için kendi egolarımızı tatmin etmeye kalkmayalım. Herkes partisi için çalışacak. Kongremizi, partimize ve Büyükçekmece’ye yakışır şekilde gerçekleştirelim. Başarılı bir yönetim için mutlaka her mahalleden temsilci olsun. Bu olmazsa olmaz şarttır. Her mahalleden bir bay bir bayan mutlaka olacak. Bir asil, bir yedek olmalı. O bölgenin yapısını mutlaka dikkate alın. Ben bugüne kadar belediye meclislerini oluştururken hep böyle yaptım” dedi.

“Güzel mekâna güzel yönetim istiyoruz”

CHP’nin Büyükçekmece’deki parti binasının partiye ve Büyükçekmece’ye yakışmadığını belirten Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü;  “Büyükçekmece’ye yakışır bir yapılaşmayla güzel bir ilçe yönetimi arzu ediyoruz. Yoksa seçimden sonra E 5 üzerindeki seçim koordinasyon merkezimize boşuna para vermezdik. Yeni bir ilçe bekliyoruz ki, şehrin tam ortasında medeni bir yerde, CHP’ye yakışır, modern bir binamız olsun. Seçimde kullandığımız SKM’yi o karargâhı hala tutuyoruz. Başkanlık salonu, toplantı salonu, kadın ve gençlik kolları odaları hepsinin yeri hazır. Hatta elektronik altyapısı hazır. CHP’ye yakışır çok güzel bir mekân. O güzel mekâna güzel bir ilçe teşkilatı istiyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.