“Akıllarını büyük ihtimalle zayi etmiş insanlar“

“Akıllarını büyük ihtimalle zayi etmiş insanlar“
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Türkiye'yi bölmek, böldürmek isteyenlerin akıllarını zayi etmiş insanlar olduğunu belirterek ''Bir çalıştayla (Demokratik Toplum Kongresinin gerçekleştirdiği Demokratik Özerklik Çalıştayı) Türkiye Cum
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Bakırköy'de ''DP İstanbul 3. Bölge Ar-Ge ve Koordinasyon Merkezi''nin açılışında yaptığı konuşmada, DP'nin, DYP ve ANAP'ın birleşmesinden çıkan birlik ve beraberliğini sürdürdüğünü söyledi.

Ankara'da 15-16 Ocak tarihinde partilerinin olağan kongresinin yapılacağını belirten Cindoruk, ''Bizim sloganımız 'Evimiz Türkiye'. Başka evimiz yok. Ağrı'dan Edirne'ye, Diyarbakır'dan Samsun'a bütün Türkiye bizim evimiz. Evimiz demokrasi evidir. Bu evde biz kimseyi ayırmıyoruz'' diye konuştu.

"Yeni bir devlete ne gerek var?"

Cindoruk, Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini savunduklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Biz Türkiye'yi vatan bilenlerdeniz. Türkiye'yi bölmek isteyenler, böldürmek isteyenler akıllarını büyük ihtimalle zayi etmiş insanlardır. Böyle bir devlet kolay kurulur mu? Bizim için Türkiye vazgeçilmez büyük bir devlettir. Gelin bu ülkenin tadını çıkaralım. Yeni bir devlete ne gerek var? Yeni devlet kurmak isteyenlerin halini görüyorsunuz. Bir Yugoslavya modeli dayattılar bize geçenlerde. Bu nedir? Özel bir yönetim, federasyona benzeyen bir devlet. Ben buradan sesleniyorum; 'Ey İstanbul halkı, sizin ve Diyarbakır halkı arasında hiçbir fark yok. Ha Diyarbakır'da ha İstanbul'da yaşayanlar, sizin devletiniz, başşehri Ankara olan, marşı İstiklal Marşı olan, bayrağı al bayrak olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Ne arıyorsunuz, derdinizi mi arıyorsunuz, kavga mı arıyorsunuz? Gelin barış içinde Türkiye Cumhuriyeti'ni yükseltmek, kalkınmasını sürdürmek ve büyütmek için el birliği yapalım.''


"Türk halkı bir bütündür"

Şiddete karşı olduklarını dile getiren Cindoruk, ''Bizim silahla işimiz yok. Burası Teksas değil. Birisi cezaevinden silahlarını masaya koymuş, 'Ya benim dediğimi yaparsınız ya da ben sizi bu silahlarla öldürürüm' diyor. Bizim silahla, şiddetle hiçbir işimiz yok ve buna ihtiyacımız da yok'' diye konuştu.

Hüsamettin Cindoruk, cumhuriyetin yaşatılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Hiçbir ülkede bugüne kadar görülmemiş şiddeti, silahlı tartışmayı yapanlara sesleniyorum; 'Yapmayın'. Bunun sonunda siz kaybedersiniz ama bu arada insanlar ölür. Bunun sonunda biz sizin almak istediğiniz sonucu almanıza müsaade etmeyiz. Türk milleti ve Türkiye'nin değerleri dimdik ayaktadır. Bizi bu hudutların dışına çıkaramazsınız. Gelin bizim dediklerimizi yapın, biz de ne hak istiyorsanız hepsini verelim.''

Türk halkının bir bütün olduğunun altını çizen Cindoruk, ''Biz 1920'lerde savaşırken aramızda hiçbir nifak yoktu. Herkes kardeşti ve herkes omuz omuza düşmana karşı savaşmıştı. Bu konuları konuştuğumuz için çok üzülüyorum... Bir çalıştayla Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği değiştirilemez. Bir çalıştayın vereceği kararlar bizim evimizi bağlamaz'' dedi.

Cindoruk, partilerinin akıl, duygu, hamle ve istikrar aradığını belirterek, ''Biz Başbakan gibi ortaya çıkıp her gün birilerini karalamıyor, diğer muhalefet partileri gibi kavga etmiyoruz'' ifadesini kullandı.


Kayseri'deki iddialar ile ilgili yorum yapmadı

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, bir basın mensubunun Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili sorusu üzerine, konuyla ilgili özel bir bilgiye sahip olmadığını belirterek, gelişmeleri takip ettiğini ve yanlış bir yorum yapmak istemediğini söyledi.

''Torba Yasa'' ile ilgili soru sorulan Cindoruk, Meclis başkanlığı yapmış bir siyasetçi olarak bu yasalara karşı olduğunu vurgulayarak, bunların kargaşa getirdiğini savundu.

Bu arada, açılış esnasında kalabalık nedeniyle İncirli Caddesi'nde trafiğin aksaması üzerine Cindoruk, partilileri trafiğin akışına engel olmamaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.