AKP HAYAL DENİZİNDE YÜZÜYOR

AKP HAYAL DENİZİNDE YÜZÜYOR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Kurban Bayramı dolayısıyla, partililerle bayramlaşmak için CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nü ziyaret etti.

Gündeme ilişkin bazı konularda bir dizi açıklamalar yapan Toprak, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, bu sürecin önümüzdeki yıllarda daha da zor olacağını işaret etti. Ülkenin, adım adım ekonomik ve siyasi krize doğru yol aldığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Türkiye zor bir süreç geçiriyor. Önümüzdeki yıllarda çok daha zorlanacağını görüyoruz. Bu kadar hayal denizinde yüzen bir AKP iktidarı, Türkiye’yi adım adım bir ekonomik, bir siyasi krize doğru götürüyor.” tespitinde bulundu.
 
Erdoğan Toprak, Hakkari Çukurca’da 24 askerin şehit düşmesinin arkasında yatan nedenlerden birinin Türkiye’nin, başka ülkelerin içişlerine burun sokması olduğunu, onların da bunun sonucu olarak, bu adaletsiz savaşa destek verdiğini ifade etti.
 
Son dönemlerde bozulan Türkiye-Suriye ilişkilerini de değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Türkiye seçime girmeden bir ay öncesinde Hatay’da Suriye ile ortak baraj temeli atarken, ne oluyor da iki üç ay sonra bir talimatla aramız açılıyor? Türkiye, Suriye’deki sığınmacılar buraya gelmeden, daha bir ay öncesinde böyle bir göç dalgasının olacağından haberi dahi yokken, öyle bir merkezin kurulmasının anlamının ne olduğunu bulamazsak, o 24 askerin kanını yerden kaldıramayız. Biz önce kendi evimizin içine bakmalıyız” şeklinde sorgulamalar yaptı.
 
 “ İKTİDAR DEĞİLİZ AMA İKTİDARDAN DAHA ÇOK ORGANİZEYİZ”
 
Van-Erciş depremindeki aksaklıklara da atıfta bulunan Toprak, konuşmasının devamında “Erciş’te o TOKİ’yle övünen bir bakanın hasarlı bina tespitini doğru yapmadan ve hasarlı binalara giden mühendislerin duvara yumruk vurarak halka bu bina sağlamdır deme ilkelliğini gösteren bir yapıdan kurtulamazsak orada ikinci depremde verdiğimiz can kayıplarının kanı yerde kalır” tarzında ifadeler kullandıktan sonra şu sözleri sarf etti:
 
Bugün de Van’dan tekrar haber aldık kar yağıyormuş. Zor bir süreç ama Türk halkının o yardımlaşma duygusu bizi mutlu ediyor. Çok büyük yardımlar geliyor ama yardımları koordine edecek merkez yok, sorun orada. Biz CHP olarak kendi yardımlarımızı kendimiz organize ettik. Bugün devlet bakanlarının kaldığı çadırlar da bizim çadırımız. Onunla da gurur duyabilirsiniz. Çukurova belediyemizin göndermiş olduğu çadır ve onun benzeri. Şu an da iktidar değiliz ama iktidardan çok daha fazla organizeyiz. Çok daha fazla köye elimizi uzatıyoruz, orada genel merkez olarak kamyonetler tuttuk. Onlara direk yardıma muhtaç olanların evine götürüyoruz ve envanterini tutup raporlarını alıyoruz orada her gün bir milletvekilimiz genel başkan yardımcılarımız var. O işi orada layıkıyla götüren biziz. Sizin gönderdiğiniz yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor gözünüz arkada kalmasın. Hükümet yetkililerinden olaya daha fazla vakıfız.
 
 
 
“SIFIR SORUN DEDİLER SIFIR DOST KONUMUNDAYIZ”
 
AKP iktidarı döneminde uluslararası ilişkilerde ciddi sorunlar yaşandığına vurgu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Türkiye’nin ekseni kayıyor. Büyük Ortadoğu Projesi’nde, Türk halkının onurlu geçmişini, bir egemen gücün etkisiyle, başka ülkelerin iç işlerine karıştırıp, demokrasi getireceğim diye kaos yaratmak mı yoksa komşularıyla dost geçimen bir Türkiye mi istiyoruz” sorusunu yönelttikten sonra şu sözleri sarf etti:
 
Azerbeycan’a ‘kardeş’ diyoruz, dostumuz mu hayır. Şu an da sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Ermenistan’la, İran’la öyle. Bizim füze kalkanıyla ne işimiz olabilir. Hükümet yetkilileri sıkıştığı zaman İsrail’e aklı sıra laf söylüyor Türkiye’deki halkı arkasına alıyor peki İsrail’in baş düşmanı kim? Suriye ve İran. Peki, sen ne yapıyorsun İsrail’in baş düşmanı olan Suriye’ye İran’a füze gitmesin diye füze kalkanı koyuyorsun. Bizim İran’la bir sorunumuz yok ki Suriye ile de yok. Dört ay önce baraj temeli atıyorsun şimdi kalkıp iç işlerine müdahale ediyorsun. Peki, BAAS Partisi’nin yıllardır yönetim şekli bu değil miydi, niye o zaman demokratikleşme konusunda adım at demedin? Amerika Talimat verince mi aklına geliyor? Yani BAAS Partisi’ni devirip Müslüman Kardeşleri mi yönetime getirmek istiyorsun? Mısır’da demokrasi mi geldi? Libya’da iki parti iki devlete dönüşüyor? Libya’da daha nasıl bir iktidar geldi kimse bilmezken Fransızlar Libya petrollerinin yüzde 24,5’ini anlaşmayla kontrat yapmışlar. 2003’e Sayın Ecevit ben komşularıma cephe açmam dedi sonra bu zatlar geldi gidip Amerika’da imzaladılar. Şimdi Irak petrollerinin yüzde 74’ü Amerikan şirketlerine geçmiş durumda ve Amerika tüm askerlerini 12. ayda çekecek, kaosla baş başa kalacak. Peki, Irak’a demokrasi geldi mi sizce ırak’a huzur geldi mi?
 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın bayramlaşma nedeniyle yaptığı ziyarette, Van depremi ile alakalı bilgilendirme konuşması yapan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, “ Van’a yardım konusunda partimizin yaptığı çalışmaya biz de İlçe Örgütü olarak katkı sağladık. 3 kamyonluk yardım malzemesinin bir kısmını Büyükçekmece Belediyesi bir kısmını da Avcılar Belediyesi’ne teslim ettik. Tek tek sınıflarına göre kolilenerek ihtiyaç sahiplerine gitti” şeklinde açıklama yapmasının ardından, Beylikdüzü’nde parti olarak yaptıkları sosyal çalışmalara değindi, “Yakuplu’da bildiğiniz gibi bir yerimiz var. Orada Beylikdüzü’nün muhtelif yerlerinden vatandaşlarımız geliyor, kapıdan poşetlerini veriyoruz kendileri ihtiyaçları neyse alıp gidiyorlar. Öyle bir yere dönüştü ki orası bizim için çok kutsal bir yer” diyerek konuşmasını tamamladı.
 

Toprak,” Dış politika Amerikan’ın dümen suyuna girmiş

CHP 3.bölge Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Erdoğan Toprak Esenyurt İlçe örgütüne bayram ziyaretinde bulundu. İç ve dış politikalara değinen Toprak “Türkiye dış politika da Amerikan’ın dümen suyuna girmiş” diyerek iktidarı eleştirdi.

Esenyurt’ un bende büyük yeri var
CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve yönetiminin yanı sıra çok sayıda partililerle bir araya gelen,Programın yoğunluğundan ötürü bayramlaşmaya gecikmeli geldiğini ve ilk ziyarete Esenyurt’ tan başladığını belirten Toprak;” Davet ederseniz örgüt toplantınıza da gelmek isterim. Esenyurt İlçemiz çok başarılı çalışmalar yaptı, bende büyük yeri var. Kemal Başkanımı takdir ediyorum ve sonsuz destek sunuyorum. Sizler bu seçimde elinizden geleni yaptınız hepinize teşekkür ediyorum” diyerek söze başlayan Toprak Dünya ve ülke sorunları için de önemli açıklamalarda bulundu.
Kadro ve yöneticiler içimizden çıkmalı
Parti içi sorunlara da değinerek dışarıdan kadro atanmasını doğru bulmadığını söyleyen Toprak;”Ben kadroların ve yöneticilerin içimizden çıkması taraftarıyım. Kadrolarımız sahaya çıkmadan önce bilgi ve birikimle donatımlı olacak. İşte böyle bir yeniliklerle yerel seçimde Esenyurt Belediyesini CHP'de görmek istiyorum” diyerek düşüncelerini partililerle paylaştı.
Dış politikada Amerikan’ın dümen suyuna girmiş
İktidarı eleştiren Toprak; “Ben iktidarın Amerikan varı propagandayla uzun süreli götüreceğini düşünmüyorum. Bu bir yere kadar. Dış politika da Amerikan’ın dümen suyuna girmiş bir Türkiye’nin bu işi uzun süre götüremeyeceğini biliyor ve tahmin ediyoruz. Elimizde çok güçlü veriler var. Türkiye de aşılmayan iki temel sorun bekliyor, dış politika ve ekonomi. Ekonomide iki dışarıdan alıyoruz, bir dışarıya satıyoruz. Birinin sürekli içeriden finans edilmesi gerekiyordu ama orada tıkandılar. Bir yıl içerisinde Türkiye’nin ekonomik çıkmazlığı var olduğu gerçek.
Halk kendi sorunlarıyla baş başa
Dış Politikaya da değinen Toprak; “Dış politika da büyük Ortadoğu projesinin eş başkanı, o özgürlük gelecek denen ülkelerin ne yazık ki hiç birine özgürlük gelmedi. En son İran ve Irak da Amerikan ordusu çekiliyor ve halk kendi sorunlarıyla baş başa kalıyor. Yetmedi bir de Suriye belası açtılar başımıza. Türkiye’de Terör daha da azacak Türkiye’de ki terörün azması içerdeki özgürlüklerle ilgili bir hareket değil, Suriye ve belli güçler bizim onların içişlerine müdahalemiz olarak kabul edilen olaylardan ötürü, onlarda bizim buradaki terör olaylarını kışkırtacaktır ve buda AKP’nin maskesini düşürecek”.
Onlar hayal peşinde, biz ise gerçeğin
Toprak AK Partinin seçim projesini eleştirerek CHP’nin ne kadar doğru bir politika izlediğinin altını çizerek söyle devam etti,”Biz seçim döneminde biz aile sigortası, askerlik, iki B sorunu, Emeklilere intibak yasası dedik, hükümet şimdi bizim projelerimizi hayata geçirmekle meşgul, ama hepsini sakat yapıyor. Bir türlü doğruları yaşama geçiremediler. Biz bu kadar güçlü bir partiyiz. Onların neyi vardı? Bir tek hayali projesi vardı. O da unutuldu. Onlar hayal peşinde, biz ise gerçeğin peşindeyiz”.
Mecliste önergenin geri çekilmesi üzerin Sorulan bir soruya cevaben Toprak; “bizim gensoru önergenin görüşüleceği gün birincisi, BDP’nin farklı bir gensorusu vardı, onun arkasına koydular. Biz aynı gün önemli olan bir meseleyi BDP’nin arkasından konuşturmak istemedik. İkincisi ise, saat 7’den sonra bizim onu kamuoyuyla paylaşacak ekranımız yok.19 00’dan sonra TRT bunu naklen vermiyor, oysaki biz bunu anlatırken herkesin televizyonların karşısında izlemesi ve bu olayın arkasında yatan gerçekleri görmesi lazım. Bize Meclis Başkanlığı böyle bir oyun oynadı. Biz buna karşı bir manevra yaptık. Bu da bizim en doğal hakkımız. Bunun BDP’nin arkasına takmasını ve halkın gözü önünden kaçırılmasını da doğru bulmadık. Önergeyi bir başka gün verip TRT ekranlarında tüm halkın görmesini sağlayacağız.

Zamanın kısıtlı olmasından kaynaklı kısa bir konuşma yapacağını belirten İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt; “ İlçemizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdınız. Size ve diğer velilerimize teşekkür ediyorum. Bizler de burada elimizden geldiğince Örgütümüze CHP bilinci aşılamaya çalışıyoruz” diyerek memnuniyetini bildirdi.
                                                                                                                                                    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.