AKP ilk turda koalisyon bekliyor

AKP ilk turda koalisyon bekliyor
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş erken seçimi konuşmak için erken olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, koalisyon görüşmelerinde birinci turda Türkiye’yi tatmin edecek iyi bir koalisyonun ortaya çıkacağını ümit ettiğini belirterek, “Erken seçim ihtimalinin şu an dahi en uzak ihtimal olduğu kanaatindeyim” dedi.

Meclis’te kaydını yaptıran Kurtulmuş, basın mensuplarının koalisyon tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtlayarak şöyle dedi:

“İnşallah Türkiye en kısa zamanda inşallah birinci turda Türkiye’yi tatmin edecek iyi bir koalisyonun ortaya çıkacağını ümit ediyoruz ama henüz başlanmış bir koalisyon görüşmeleri süreci olmadığı için bu konuda çok fazla bir şey söylemeyi uygun bulmuyorum.”

-“MİLLETİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ VAR”-

“Sizin gönlünüzden geçen koalisyon?” sorusuna da Kurtulmuş, “Benim gönlümden geçen değil, siyaset şartlar meselesidir, milletin ortaya koymuş olduğu mesele bellidir, hiçbir partinin bu anlamda bir kırmızı çizgi dayatması içerisinde olmaması lazım. Milletin kırmızı çizgileri var. Bütün partiler bu milletin kırmızı çizgilerini iyi şekilde anlarlarsa uzlaşmayla önemli bir koalisyonun olacağını…”

“Ak Parti, MHP yakınlaşması sanki bakanların dilinde gibi?” sözünü de Kurtulmuş, “Resmi görüşmeler olacak, partilerin net duruşları ortaya çıkacak, bu net duruşlar sonrasında koalisyon görüşmesi şekillenir, nihayetinde ortada şu anda resmi görüşmeler olmadığına göre birtakım kulislerde bu olurda, koalisyon toto oynamaya gerek olmadığı kanaatindeyim, ne olacağını süreç içerisinde görürüz” karşılığını verdi.

-“ERKEN SEÇİM İHTİMALİNİN ŞU AN DAHİ EN UZAK İHTİMAL OLDUĞU KANAATİNDEYİM”-

“Erken seçim olasılığı nedir?” sorusuna da Kurtulmuş, “Hiçbir partiye milletimiz tek başına iktidar olma imkanı vermediğine göre bir koalisyon denenecektir, koalisyon olursa gerçekten millete hizmet edecek bir koalisyon olmasını temenni ederiz. Ama sonuçta Türkiye’de bir koalisyon kurulamayacaksa sonuçta anayasa karşısında onun da yeri bellidir, Türkiye bir seçime gider, ama ben erken seçim ihtimalinin şu an dahi en uzak ihtimal olduğu kanaatindeyim” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.