"AKP'liye kıyak, öğrenciye dayak, Cumhuriyet'e… "

"AKP'liye kıyak, öğrenciye dayak, Cumhuriyet'e… "
CHP'li İnce hükümete yüklendi
Yalova'da düzenlenen panelde konuşan CHP Grup Baştan Vekili Muharrem İnce, iktidarı eleştirerek, "AKP'liye kıyak, öğrenciye dayak, Cumhuriyete tuzak. İşte AKP'nin şimdiki özeti budur" dedi.

İnce, Eğitim-İş Yalova Şubesi'nin Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'AKP İktidarında Türkiye Nereye Gidiyor?' konulu panele katıldı.

Panele Yalova'nın DP'li Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Öncü, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ile birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı. Panelin açılış konuşmasını Eğitim-İş Sendikası Yalova İl Temsilcisi Ferhan Özgen yaptı. CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye söz verildiği esnada bir sendika üyesi kendisine söz verilmesini istedi. Provokatif hareketler yapıldığını söyleyen İnce, polislerden kendisine söz verilmesini isteyen sendika üyesinin dışarıya çıkarılmasını istedi. Sendika üyesinin salondan çıkarılmasından sonra kürsüye çıkan İnce konuşmasını yaptı.

İktidarı eleştiren Muharrem İnce, Atatürk döneminde Ocak ayında yapılan faaliyetler ve Ak Parti iktidarı döneminde Ocak ayında yapılan icraatları karşılaştırdı. İnce, "Ülkenin 90 yıllık birikimini, ulus olma bilincini nasıl yıktıklarını size anlatacağım. Ocak ayıyla ilgili örnekler vermek istiyorum. 1 Ocak 1928 Anadolu Demir Yolu Şirketi devletleştiriliyor. Yabancılardan satın alınıyor. 6 Ocak 1937 İstanbul ve Trakya demiryolları hattı devletleştiriliyor. 5 Ocak 1929'da ise Haydarpaşa Limanı devletleştiriliyor. Yabancılardan alınıyor. Cumhuriyeti kuranlar bunu yapıyor. Atatürk yapıyor. Şimdi ise Ocak ayı AKP İktidarına geliyorum. 26 Ocak 2006 Tüpraş, Büyük Ankara Oteli, Tekel, Kaldırım ve Kayacık Tuzlaları satılıyor. 28 Ocak 2009 Başkent Elektrik Dağıtım satılıyor. 31 Ocak 2004 Seka Karacasu İşletmesi satılıyor. Türkiye'nin bu durumdaki fotoğrafını çektiğimizde karşımıza bu çıkıyor. Heykel yıkmak isteyen bir başbakan, Hizbullah'a özgürlük veren bir hükümet, başbakana televizyon kapatma yetkisi veren RTÜK Yasası, sanatın içine tüküren bir belediye başkanı, başbakanın avukatlığına soyunup rezil olan bir kültür bakanı, yargıya uzatma, anayasa mahkemesini ele geçirme, öğrenciye cop, işçiye biber gazı, sendikacıya tazyikli su, badem bıyıklı bürokrata yüksek makamda atama, AKP'ye ballı ihale, dış işleri bakanına 39 bin liraya kiralık konut, başbakana özel uçak, cumhurbaşkanına özel yat, jaguarlı öğrenciye YÖK'te makam odası. İşte bunların özeti şudur; AKP'liye kıyak, öğrenciye dayak, Cumhuriyete tuzak" diye konuştu.

"KÜLTÜR BAŞKENTİ PROJESİ İÇİN VERGİ ALMAYA DEVAM EDİYORLAR"

Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Projesi için vatandaşlardan hala vergi kesildiğini söyleyen İnce, "2010 başında Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Projesi için benzine 1 buçuk kuruş, mazota 1 kuruş vergi kondu. Bunu herkes ödüyor. 2010 bitti ama bu uygulama hala devam ediyor. Nereye gidiyor bu paralar. Yandaşlara gidiyor. Para ile imanın kimde olduğu bilinmez diye bir söz var. İmanın kimde olduğu bilinmez bu doğru ama paranın kimde olduğunu biliyoruz. Para AKP'de" dedi.

"ACIMASIZ VE KİNCİ BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

İnce, "Ateşi besledikçe daha çok yakar, zalimi destekledikçe daha çok eziyet eder. Bugün zalim bir iktidarla karşı karşıyayız. Acımasız, kinci. 90 yıllık nefretlerini içinden atamamışlar. Her fırsatta İsmet İnönü'ye söz etmelerinin, hakaret etmelerinin altında Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve O'nun devrimlerine hakaret etme var aslında. Bilinçaltında o var. Biz bunu el birliğiyle kurtaracağız. Ağlayarak geldiler, ağlaya ağlaya göndereceğiz bunları. Onların peşini bırakmayacağız. Bunu da eğitimle yapacağız" şeklinde konuştu.

Muharrem İnce kürsüde yaptığı konuşması sırasında geçtiğimiz günlerde medyada geniş yankı bulan 'Türkiye Satış Haritası'nı Yalovalılara da gösterdi.

Yalova Valisi'nin 19 Mayıs gösterileriyle ilgili açıklamaları konusundaki görüşlerini de açıklayan İnce, "Bu ülkede valilerin, kaymakamların Atatürk'le, Cumhuriyetle ve devrimleriyle ilgili sorunları olamaz. Olursa hesabını bir gün verir. Siz zannediyor musunuz ki bir tek Yalova Valisi böyle. Ben size onlarca vali ve onlarca kaymakam gösteririm. Bunlar hükümetin valisidir. Bunlar AKP zihniyetinin valisidir. Bunlar devletin valisi, Cumhuriyetin valisi olacaklardır siz hiç merak etmeyin" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.