Altıok bayrağının gölgesinde koşacağız

Altıok bayrağının gölgesinde koşacağız
CHP'nin İstanbul 3'üncü bölge milletvekili aday adayları, Kemal Bozan Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantının ev sahipliğini yapan Erhan Bozan, genel seçimler için hep birlikte mücadele edeceklerini vurgulayarak, “Hepimiz altıok bayrağının gölgesi

“CHP İstanbul 3'üncü bölge milletvekili aday adayları, örgütle buluşuyor” isimli toplantıda bir araya gelen milletvekili aday adayları; Erhan Bozan, Sibel Özdemir, Hayri Yaman ve Rıdvan Budak, birlik beraberlik mesajları verdi. Toplantının ev sahipliğini yapan Erhan Bozan, programın moderatörlüğünü de üstlenirken, partileri için hep beraber çalışacaklarına vurgu yaptı.

Milletvekili aday adaylarıyla, parti örgütünün buluştuğu toplantıyı çok sayıda vatandaş da takip ederken, CHP'nin bu toplantıyla birlikte bir ilke imza attıklarına dikkat çektiler.

 

Sol halktan sağ sermayeden taraftır

Geniş bir katılıma sahne olan toplantıda konuşan milletvekili aday adayı ve eski DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak, siyasette sol argümanların her zaman halktan yana, sağ argümanların ise her zaman sermayeden yana olduğunu belirtti. Sol partilerin daha adaletli bir bölüşümü, hukuku ve hakkı temsil ettiğinin altını çizen Budak, sol partilerin ve solcu insanların görevinin de adaletli bölüşümü sağlamak olduğuna değindi.

Türkiye'de ciddi bir yoksulluk yaşadığına da dikkat çeken Budak, “Ülkemizde yaşanan yoksulluk ve sefalet insanlığın büyük bir utancıdır. Bu utancı ortadan kaldırmak için vatandaşlarımızın sorunlarına eğilmeli ve yoksulluğu ortadan kaldırmalıyız” diye konuştu. Ülke ekonomisinin yoksulluk sorununu aşmaktan yetersiz olduğunu da belirten Budak, “Biz sürekli olarak tüketiyoruz. Tüketime değil üretime doğru insanları teşvik etmemiz lazımdır. Sanayileşmeye eğilmek, fabrikalar kurmak lazımdır. O nedenle bizler gerekirse her  ilçeye fabrika yapacak ve insanlarımıza iş sağlayacağız, insanlarımızı üretime teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Önceliğimiz ücretsiz eğitimdir

Rıdvan Budak'ın ardından söz alan milletvekili aday adayı Sibel Özdemir de, siyasi iktidarı topa tutarak, CHP olarak izlemeleri gereken politikalara değindi. Türkiye'de kamu kaynaklı gelişimin hedeflenmesi gerektiğine dikkat çeken Özdemir, “Özel sermayeye bırakmadan, devlet olanaklarıyla gelişmeli ve eğitime yatırım yapmalıyız” dedi.

AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde de bulunan Özdemir, “AKP sürekli dışa bağımlılık yarattığı gibi sürekli olarak da muazzam bir özelleştirmenin peşine düşüyor. Oysa ki en önemli noktalar olan eğitim ve sağlıkta böyle bir anlayışın güdülmesi, AKP'nin popülist politikalarına rağmen yanlıştır” şeklinde konuştu. 

Gençler ve çocuklar içinde oldukça kaygılı olduğunun altını çizen Özdemir, “Gençlerimiz ve çocuklarımız hükümetin yanlış politikaları nedeniyle karanlık bir geleceğe doğru gidiyorlar. Zaman zaman üniversite öğrencilerimizle bir araya geliyorum. Çoğunun sorgulama ve anlama düzeyinin oldukça düşük olduğunu görüyorum. O nedenle CHP iktidarında önceliğimiz devlet eliyle iyi bir eğitim ve ücretsiz bir eğitimdir” ifadelerini kullandı.

 

İnsanlar sürekli fakirleşiyor

Budak ve Özdemir gibi hükümetin politikalarının yanlışlığına dikkat çeken ve CHP'nin yapacaklarını anlatan milletvekili aday adayı Hayri Yaman da, Türkiye'nin karanlık bir dönemin içerisinde olduğunu söyledi.

“AKP hala yol yapmakla övünüyor ama bu ülke eskiden uçak üretiyordu” ifadesini kullanan Yaman, insanların her geçen gün daha da fakirleştiğini ve zenginleşen kesimin iktidara yakın olan insanlar olduğunu ifade etti. İktidara yönelik her türlü mücadelelerinin halk için olacağını vurgulayan Yaman, “Bizim AKP'ye karşı vereceğimiz mücadele halk için olacağı için her türlü meşrudur” dedi.

Parti örgütünden kendisi için destek de isteyen Yaman, “Güç versin sesiniz olalım. AKP'nin düzenine hep beraber son verelim” dedi. Türkiye'nin geleceğinin kendi partileri olduğunu belirten Yaman, “Destek sizlerden, hizmet bizlerden olacak” diye konuştu.

Yaman'ın konuşmasının ardından son bulan toplantı partililerin alkışları arasında biterken, toplantı bitiminde konuşan ve etkinliğin ev sahipliğini yapan Erhan Bozan, “İlerleyen günlerde Türkiye'nin gidişatını sorgulamak ve anlatmak üzere bu tarz etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diyerek, bütün partilileri ve vatandaşları bir sonraki toplantıya davet etti.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.