Amaç Meclis’i tasfiye

Amaç Meclis’i tasfiye
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin ‘süper yetki’ arayışına tepki gösterdi:

Hükümetin Kanun Hükmünde Kararname ile yasama organının görevlerini üstüne almaya çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘’Bu, parlamentoyu by-pass etmek demektir. Böyle bir şey demokrasilerde, hele hele 9 yıllık bir iktidarda olmaz. Bu, baskıcı yönetimin, baskıcı anlayışın, demokrasiyi içine sindirememiş anlayışın sonucudur’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile süper yetki istemine Bu, parlamentoyu tasfiye anlayışının, muhalefete tahammül edememenin bir sonucudur. Parlamentoyu tatil etmeyelim, Haziranın 1ine kadar çalışalım, neyi getireceksen getir diye tepki gösterdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlunun grup konuşmasında yaptığı açıklamalar ana başlıklarıyla şöyle:

9 yıldır neredeydin?: Yasa tasarısının gerekçesinde, Yeni hükümet kurulacak, bu uzun sürer, ülkenin beklemeye tahammülü yokdeniyor. 9 yıldır neredeydin sen, armut mu topluyordun? 9 yıldır bu milletin ensesinde boza pişirdin. Parlamento tatile girecek, ben kanun çıkaracağım, yasama organının yerini yürütme organı alacak, yasa çıkaracak, muhalefetsiz... Bir sabah uyanacağız yeni bir kanun çıkmış olacak.

Bu çağdışı anlayış değilse hangi anlayış? Bu, parlamentoyu by-pass etmek demektir. Böyle bir şey demokrasilerde, hele hele 9 yıllık bir iktidarda olmaz. Bu, baskıcı yönetimin, baskıcı anlayışın, demokrasiyi içine sindirememiş anlayışın sonucudur.

İmamın Ordusu: Basılmamış bir kitap suç unsuru haline getirildi. Basılmamış kitap nüshalarının imha edilmesi, bu hükümetin demokrasi kültüründe olan bir şey!

Eğer ona Demokrasi diyorlarsa tabii. Suç delilleri imha edilmez, dosyasına konur; imha zaten delilleri karartmaktır. Bu suç değil mi? Bunların yaptığıyla 12 Eylül hükümetinin yaptıkları arasında ne fark var? Bu kitapların toplatılmasıyla ilgili Batı da şaşkın. Anlayamıyorlar, Hitler, Mussolinideseler geçmişte kalmış. Buradan oralara çağrıda bulunuyorum, Hitler ve Mussolini döneminde akıllara gelmeyenler AKP iktidarının aklına geliyor, görmüyor musunuz?

Düşünce düşmanı:Yargıya saygı duymuyorumdiyen bir Başbakanın olduğu dünyada tek örnek var. O da Türkiye. Daha kitap haline gelmemiş düşünceyi cezalandıran başka bir ülke de yok. Düşünmekten korkan bir insan olabilir mi? Allahın en güzel lütfudur. Ben eminim Başbakan, İnsanların düşünmesine de karşıyımder yakında. Çünkü o düşünce düşmanı. AB yetkilileri,Böyle uygulamalar olursa Türkiye ile müzakereleri keserizdemişler. Eee günaydın... Türkiyede demokrasi olmadığını daha yeni mi gördünüz? Düşünceye kelepçe takan bir iktidarla karşı karşıyasınız.

Kuyruklu yalan: Beyler darbelere karşıymış, darbelere karşıysan bizim gibi yürekli olacaksınız, bizim gibi özgürlükçü olacaksınız. 12 Eylülcüler yargılanacakmış, referandumda, öyle dediler. Yargılandı mı? Hayır. Yargılansın, diye önerge verdik, önergeyi reddettiler ve milleti kandırarakBiz 12 Eylülcüleri yargılayacağız dediler. Ama kuyruklu yalan. YÖKten şikâyet ediyorlardı, buyrun kaldıralım, dedik. Ama ele geçirdiler ya, gerek duymadılar. Öyle rektörler atadılar ki, adamların özgürlükten haberleri yok. Faili meçhuller; onu da istismar ettiler. Taşeron uygulamasına son verelim, dedik, kabul etmediler. 1 milyondan fazla asker kaçağımız var. Askere gitmek isteyenler var fakat askere alınmıyorlar, bazıları da gitmiyorlar. Gelin bunları eritelim, bedelli, bedelsiz yapalım, dedik, yanaşmadılar.

Libyadaki gelişmeler: Beyefendi çıktı,NATOnun orda ne işi vardiye yeri göğü inletti, sonra Türkiyeye geldi tıpış tıpış savaş gemilerini gönderdi. Meclis’ten karar çıkmadan hem de. Sonra Biz NATOyu yönettikdiyorsun. Bugün gazetelerde okuyoruz, Türkiye ülkeler arasında devre dışı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.