'Anayasa değişikliğinde 3 kırmızı çizgimiz var'

'Anayasa değişikliğinde 3 kırmızı çizgimiz var'
Kılıçdaroğlu'ndan 'Anayasa' açıklaması


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ermenek İlçe Başkanlığı ziyaretinde Anayasa değişikliğine değindi. Anayasa değişikliğinde 3 kırmızı çizgilerinin olduğunu ve bunlardan asla taviz vermeyeceklerini ifade eden CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha çağdaş, daha özgür bir Türkiye oluşturmak ve bunu sağlamak için masaya oturacağız. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam olarak uygulandığı, daha demokratik ve özgür bir hayatın yaşandığı, üniversitelerin özerk hale geldiği bir Türkiye istiyoruz. Anayasa değişikliği için masaya otururken, parti olarak kırmızı çizgilerimiz olacak. Bunlar Anayasa'nın değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek olan ilk 3 maddesidir. O çizgiler Türkiye'yi kuran iradenin yani Kuvay-i Milliye'nin iradesidir. Eminim bütün partiler o iradeye saygı duyacaktır."

CHP olarak daha özgür bir Türkiye istediklerini de dile getiren Kılıçdaroğlu, "Biz daha bağımsız, daha özgürce bir hayatın yaşandığı, herkesin dilini özgürce konuşabildiği, telefoların dinlenmediği, bakanların köstebeklik yapmadığı bir Türkiye istiyoruz. Eğer bu sağlanabilirse, amacımıza büyük ölçüde varmış olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Kazancı Beldesi'ne geçerek CHP'li Belde Belediye Başkanı Uğuz Tekin'i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından belediye binasının balkonundan halka seslenen Kılıçdaroğlu, kendisini dinlemeye gelen arasında kadınların sayısının fazla olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.