Ankete inanma anketsiz de kalma!

Ankete inanma anketsiz de kalma!
Birbiri ardına çıkan anketler farklı sonuçlar ortaya koyuyor, bu da yapılan araştırmaların güvenilirliği konusunda kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Son anket ORC'den geldi.
ORC'nin yaptığı İstanbul anketinde ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre bölgemiz ilçelerinden Beylikdüzü’nde CHP az farkla önde görünürken, Esenyurt’ta Ak Parti, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece’de ise CHP'ye oy vereceğini söyleyenler önde görünüyor.

GÜRSEL TEKİN %55, MUSTAFA SARIGÜL %30
ORC (ObjectiveResearch Center) Araştırma şirketinin Ekim 2013 İstanbul Yerel Seçim Araştırması Raporu'nda CHP'ye oy vereceğini söyleyen seçmenler "Partinizin İstanbul Belediye Başkan adayı kim olmalı?" sorusuna ise Gürsel Tekin cevabını verdi.39 ilçede 25 Eylül - 2 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan araştırmada 21 300 kişinin görüşleri alındı.Ankette CHP seçmenlerinin yüzde 55'i Gürsel Tekin derken Mustafa Sarıgül'ü tercih edenlerin oranı yüzde 30,6'da kaldı. Yüzde 9,5 diğer adaylara oy verilen ankette yüzde 4,9 ise bu soruyu yanıtsız bıraktı.

İSTANBUL’DA AK PARTİ ÖNDE
Ankete göre İstanbul’da hangi siyasi partiye oy vereceksiniz sorusuna cevap verenlerin yüzde 42’si Ak Parti, yüzde 33’ü CHP ve yüzde 8’i ise MHP lehine oy kullanacaklarını söylemişler. Bu soruya cevapsız kalanlar yüzde 5 olurken, kararsız kalarak adaya göre oy vereceğini söyleyenler ise yüzde 9 oranında kalmış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.